İsveç Basınında çıkan 01.04.2015 tarihli önemli haberler.

DAGENS NYHETER

- 2013 yılında trafik kazalarında hayatını kaybeden bisiklet kullanıcısı sayısı 14 iken bu rakam 2014 yılında 34’e yükseldi.

- Hükûmet ülkeye kaçak yollardan silah sokulmasını engellemek için gümrük ve sahil güvenlik yetkililerine, gereken durumlarda silahlara el koyma yetkisi veren bir dizi öneriyi bugün parlamentoya sunacak.

- İsveç’in Hallunda bölgesinde bir garajda çıkan yangında yaklaşık 30 araç yandı. Polis yangının kasıtlı olduğunu düşünüyor.

- ABD 2013 yılından Mısır’a yönelik askıya aldığı askeri desteği yeniden sağlamaya başlayacak.

- Yemen iç savaşın eşiğinde.

- AB içerisindeki işsizlik oranı son üç yılın en düşük seviyesinde.

SVENSKA DAGBLADET

- Nijerya’da seçimlerin galibi Müslüman aday Muhammadu Buhari olurken, ülke tarihinde ilk kez bir muhalefet partisi demokratik yollardan iktidara geldi.

- İslam Devleti Hama’da aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 37 kişiyi öldürdü.

- Yunanistan’da, 9 Nisan’da IMF’ye yapılacak 450 milyon Avroluk ödemeden sonra ülkenin kasasının boşalacağı yönündeki endişeler giderek artıyor.

AFTONBLADET

- Halk Partisi içerisinde Jan Björklund’un parti lideri olarak kalıp kalmayacağının görüşüldüğünün ortaya çıkmasında sonra Kalmar Bölge Başkanı Börje Helgesson, “Bu bir darbe girişimidir.” dedi.

- Sol Parti ile hükûmet yaşlı bakımında yapılacak yatırımlar konusunda anlaştı. Hükûmet uygulanacak reform paketi için 3,5 milyon kronluk harcama yapacak ve 2016 yılından itibaren 5 bin kişiyi bu alanda çalışmak üzere işe alacak.

- Uddevalla’da üç kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak bir kişi daha gözaltına alındı, böylece gözaltına alınanların sayısı dörde yükseldi.

EXPRESSEN

- Türkiye’de aşırı sol örgüt DHKP-C tarafından rehin alınan savcı hayatını kaybetti.

- Başbakan Stefan Löfven Beyaz Saray’da Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden ile gerçekleştirdiği toplantıda, Ukrayna’daki durumu ve İsveç'in NATO işbirliği konularını görüştü.

- Sonbahardan itibaren özel araçların polis araçlarına benzer şekilde boyatılmasına yasak gelmesi gündemde. 
Editör: İsveç Gündemi