DAGENS NYHETER
- Yunanistan’ın başkenti Atina sokaklarında fakirliğin izleri görülmeye başlarken evsizlerin sayısı da artıyor.
- İsveç, İslam Devletine katılmak için yapılan seyahatlere karşı mücadelede diğer Avrupa ülkelerine nazaran daha gerilerde yer alıyor.
- BM Akdeniz’de meydana gelen faciadan sonra yaptığı açıklamada, halen Akdeniz’i geçip Avrupa’ya ulaşmak isteyen yaklaşık yarım milyon insan olduğunu bildirdi.
- Suriye’de İslamcı gruplar arasındaki çatışmalarda en az 42 kişi hayatını kaybetti.
- İsveç Akdeniz’deki mülteci sorunun çözümü için uçak ve bot göndermeye hazır.
- AB Komisyonu Rus Gazprom’a para cezası verecek. AB ve Rusya arasındaki gerginliğin iyice artmasından endişeleniliyor.
SVENSKA DAGBLADET
- Hükûmet cuma günü Parlamentoya sunmaya hazırlandığı savunma önerileriyle, NATO ile ilişkilere odaklanacak ve ABD ile askeri ilişkilerin derinleştirilmesi konularını gündeme getirecek.
- Akdeniz’i geçmeye çalışan mülteciler arasında, annesi babası yanında olmayan birçok çocuk bulunuyor.
- AB devlet ve hükûmet başkanları Akdeniz’de yaşanan olayları ele almak için bugün Brüksel’de bir araya gelecekler.
- Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, Yemen’e yönelik hava saldırılarını durdurduğunu açıklamasının hemen ardından yeniden bombardımana başladı.
- Ermeniler soykırımı unutmuyor.
AFTONBLADET
- Brüksel’de bugün gerçekleşecek olan zirvede ele alınacak AB planları, Akdeniz’deki mülteci sorununu çözmeyecek.
- İslam Devleti profesyoneller tarafından yönetildiği ve ileri teknoloji kullandığı için durdurulamıyor.
- Rus deniz altısı, Baltık Denizi civarında araştırma yapan İsveç Meteoroloji Enstitüsü’ne ait Aranda isimli gemiye bölgeden uzaklaşması yönünde uyarıda bulundu.
EXPRESSEN
- Ilımlı Parti’nin lideri Anna Kinberg Batra yaşlıları çalışmaya teşvik etmek için 64 yaş üzerindeki kişilere uygulanan verginin azaltılması önerisinde bulundu.
- Afganistan'da Taliban, hükûmete karşı cuma günü bahar saldırısına başlayacaklarını açıkladı.
- Fransa’da kiliselere saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen, aşırı İslamcı 24 yaşındaki bir kişinin yakalandığı açıklandı.
- Brüksel zirvesi öncesinde Stefan Löfven, mültecilerin Avrupa’ya yasal yollardan gelmeleri ve insani vize konularında kendisine yöneltilen sorulara kesin cevaplar vermedi.
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 12:12
İsveç Basınında bugünün önemli haberleri
İsveç Basınında yer alan 23.04.2015 tarihli önemli haberler.
1
İsveç, dilenciler ile ilgili harekete geçti!
2
İsveç'te insan tacirlerine darbe
3
Abdullah Ağralı'nın Acı Günü
4
Başbakan Stefan Löfven, Ermeni ve Asürileri hayal...
5
UETD, İsveçlilere peygamberimiz için gül dağıtacak
6
Stockholm Büyükelçiliği'nde 23 Nisan kutlaması...VİDEO
7
Stockholm'de Türkler aleyhinde çirkin pankarta...
8
Türkiye'nin yüzde 80'ni sözde soykırıma...
9
Uçakta tuvalet yasağı
10
Alman gazeteci: Türklere ders verecek durumda değiliz
SIRADAKİ HABER