DAGENS NYHETER

- Gelecek yıl Ekim ayında yapılacak olan ABD başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçilerden daha önce görülmemiş sayıda başkan adayı olabilir.

- İsveç Ulaştırma İdaresi, demiryolları ve istasyonlarda elektrik güvenliğini artırmak için 200 milyon kronluk bir yatırım yapacağını bildirdi.

- İsveç’teki yabancıların topluma entegrasyonu konularında yaşanılan sıkıntılar tartışılırken, yapılan bir araştırma İspanya’da yaşayan İsveçlilerin topluma entegre olma konusunda çok başarılı olamadıklarını gösterdi.

- Malezya'da insan kaçakçılarının mültecileri tuttuğu bir kampın yakınlarında birçok toplu mezar tespit edildi.

- Venezüella’da hapse atılan, hükümete karşıtı protesto çağrısında bulunan muhalefet lideri Leopol López açlık grevine başladığını açıkladı

SVENSKA DAGBLADET

- İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu, hükûmetin 2020 yılında Avrupa’daki en düşük işsizlik hedefinin gerçekleştirilmesi için hazırlamış olduğu iş planını görmek istiyor.

- NATO konusunda İsveç’in çifte oyunu. Bir yandan tatbikatlara katılırken, bir yandan da NATO üyeliğine kendi doktrinleri çerçevesinde hayır diyor.

- Yunanistan gelecek ay IMF’ye yapması gereken ödemenin 1,6 milyar Avroluk kısmını ödeyemeyeceğini bildirdi.

- İslam Devleti antik kent Palmyra’da, aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaklaşık 400 kişiyi öldürdü.

AFTONBLADET

- 34 yaşındaki bir İsveç vatandaşı, İstanbul’da çıkan sokak kavgasında başına kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

- Ev satışlarında vatandaşların dolandırıldığına ilişkin ortaya çıkan haberlerden sonra İsveç Mali Piyasalar ve Tüketici Bakanı Per Bolund “Önlemlerin artırılacağını” söyledi.

- Kista alışveriş merkezinde bir kuyumcu dün öğle saatlerinde maskeli kişiler tarafından soyuldu.

EXPRESSEN

- Rusya’da istenmeyen yabancı ve uluslararası sivil toplum örgütlerinin yasaklanması yasasına AB ve ABD’den kınama geldi.

- Taliban’ın Afganistan’da gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda en az 10 polis öldü.

- İsveç Demokratları partisinden ihraç edilen Gustav Kasselstrand, kendisini destekleyenlere karşı sorumluluk hissettiği için partinin gençlik kollarında görev almaya devam etmek istediğini bildirdi.

- Arktika üzerinde soğuk savaş. Bölgede, Rusya yeni üstler kurarken ABD, Kanada ve Norveç sinyal gözetleyicilerinin sayısını artırıyor.
Editör: İsveç Gündemi