DAGENS NYHETER
- Almedalen’de konuşan Başbakan Stefan Löfven öğretmen maaşlarının artırılacağı sözünü verdi.

- İsrail askerleri Gazze’ye giden “Marianne av Göteborg” gemisine uluslararası sularda operasyon düzenledi.

- AB Yunanistan’da yapılacak olan referandumda AB önerilenin kabul edilmesi konusunda evet kararının çıkmasını istiyor.

- Yunanistan’a seyahat eden kişilere, kredi kartlarından para çekilmesine sınır getirildiği için yanlarına nakit para almaları önerisinde bulunuluyor.

- Maliye Bakanı Magdelena Andersson Yunanistan’da yaşanan krizin İsveç’i de etkileyebileceği uyarısında bulundu.

- Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın isyancı gruplara yönelik yeni bir kimyasal silah saldırısı hazırlığı yaptığından şüpheleniliyor.

SVENSKA DAGBLADET

- Yunanistan bugün IMF’ye ödemesi gereken 1,6 milyar Avroluk kredi geri ödemesini gerçekleştiremeyecek.

- Mısır’ın başkenti Kahire’de Mısır Başsavcısı Hişam Berekat’in konvoyuna düzenlenen bombalı saldırı sonucu Başsavcı Berekat hayatını kaybetti.

- Maliye Bakanı Magdelena Andersson Yunanistan’da yaşanan kriz nedeniyle Yunan ekonomisinin ve ülkedeki insani şartların kötüleşebileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

- İsveç Merkez Bankası yeni bir faiz indirimine gidip gitmeyeceğini perşembe günü açıklayacak.

- Avrupa genelinde gerçekleştirilen polis baskınlarında 2,8 ton kokain ele geçirilirken, yaklaşık 500 kişi de gözaltına alındı.

AFTONBLADET

- Kızına tecavüz ettiği gerekçesiyle dokuz yılı aşkın bir süredir hapis yatan 67 yaşındaki bir kişinin hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunun ortaya çıkmasından sonra 12,6 milyon kron tazminat alacağı bildirildi.

- NBC televizyonu Donald Trump’un göçmenlerle ilgili açıklamalarından sonra Trump’la olan işbirliği anlaşmasını sona erdirdiğini duyurdu.

- İslam Devleti’ne katılmak üzere seyahat eden ve kandırıldığını söyleyen15 yaşındaki bir kız İstanbul Atatürk Havalimanı’nda polis tarafından durduruldu.

EXPRESSEN

- Hristiyan Demokrat Parti lideri Ebba Busch Thor Almadalen’de yapacağı konuşmasında, İsveç’ten aşırılıkçılara katılmak için gidenlerin sayısındaki artışı gündeme taşıyacak.

- AB liderleri Yunan halk oylamasından çıkacak hayır cevabına karşı halkı uyarırken, kızgın binlerce Yunanlı protestolar düzenledi.

- İnternet üzerinden çocukları taciz eden 29 yaşındaki bir kişi yedi yıl hapse mahkûm edildi.

- Geçtiğimiz aylarda etkisini gösteren ebola salgını nedeniyle Afrika’nın batısındaki ülkelerde anne ve babasını kaybetmiş yaklaşık 16 bin çocuğun olduğu bildirildi.
Editör: İsveç Gündemi