DAGENS NYHETER
- Sosyal Demokrat Parti’nin bugün başlayacak olan kongresi öncesinde Stefan Löfven, okullarda disiplinin artırılması ve iş imkânı sağlamayan eğitim alanlarının sayısının azaltılmasını istediğini bildirdi.

- İsveç Demokratları Stockholm Lokaltrafik’e ait aylık bilet fiyatlarının 100 kron arttırılmasına karşı çıkıyor.

- Suriye’nin Türkiye sınırına yakın İdlib şehri birkaç saat süren şiddetli çatışmaların ardından tamamen isyancı güçlerin kontrolüne geçti.

- Konut Kurulu bu yıl İsveç genelinde 47500 ev yapımına başlandığını ve gelecek yıl sayının 50 bin olacağını bildirdi.

- İspanya ekonomisi son yedi yılın en yüksek büyüme oranına ulaştı.

- Malezya İçişleri Bakan Yardımcısı, insan kaçakçılarının kullandığı bölgelere yakın yerlerde bulunduğu bildirilen toplu mezarlarla ilgili yaptığı açıklamada, her bir mezarda sadece bir kişi olduğunu, dolayısıyla toplu mezarların söz konusu olmadığını açıkladı.

SVENSKA DAGBLADET

- Sosyal Demokrat Parti kongresi öncesinde partinin bölge temsilciliklerinin büyük bir çoğunluğu, hükûmetin kamusal yatırımları artırması ve yeni iş imkânları oluşturacak finansman önlemleri almasını istiyor.

- Rusya Ukrayna sınırına yakın yerlere asker ve savaş malzemeleri yerleştiriyor.

- Yunanistan ekonomisinde yaşanan kriz, ülke vatandaşlarının kamusal sağlık hizmet alımını da olumsuz şekilde etkiliyor.

- Yapılan bir araştırmada, İsveç’teki her üç öğretmenden birisinin nitelikli olmadığı bildirildi.

AFTONBLADET

- Stefan Löfven yapacakları yatırımlar neticesinde İsveç’i, 2020’de Avrupa’nın en düşük işsizliğin olduğu ülkesi hedefine adım adım taşıyacaklarını bildirdi.

- Yapılan bir anket, Sosyal Demokrat Parti’ye olan seçmen desteğinin azaldığını ve bu desteğin yüzde 26,9’a gerilediğini gösterdi.

- Öresund köprüsü yakınında, üzerlerinde otomatik silah bulunan dört kişi polis tarafından tutuklandı.

EXPRESSEN

- Merkez Parti lideri Annie Lööf, Sosyal Demokrat Parti’nin çalışma hayatında kadınlara daha çok yer vermesi gerektiğini bildirdi ve bunun Sosyal Demokrat Parti içerisinde uygulanmamasını “iki yüzlülük” olarak değerlendirdi.

- Prenses Madeleine ve eşi Chris O’Neill’in İngiltere’de yaşayacakları bölgenin birçok zengin, diplomat ve soylu kişilerden oluşan seçkin bir yer olduğu bildirildi.

- Expressen gazetesi okunma oranı Nisan ayında yüzde 20 arttı.
Editör: İsveç Gündemi