DAGENS NYHETER
- Yapılan bir araştırmaya göre, her beş İsveçliden dördü Rusya’nın faaliyetlerinden endişe duyuyor.

- Yunanistan için karar günü. AB liderleri Yunanistan konusunda görüşlerini bugün belirtecekler.

- Pakistan’da aşırı sıcak havalardan ölenlerin sayısı 700’e yükseldi.

- İsveç kurtarma gemisi “Posedion” dün gece Akdeniz sularında 220 mülteciyi kurtardı.

- 28 AB liderinin perşembe günü bir araya geleceği zirvede, göçmen sorunu ve diğer konuların yanı sıra İngiltere Başbakanı David Cameron da İngiltere’nin AB’de kalması için AB’nin bazı konularda reform yapması konusunu gündeme getirecek.

- Son günlerde havaların yağışlı ve serin geçmesi yurt dışına seyahat etmek isteyen kişilerin seyahat acentalarına akın etmesine sebep oldu.

SVENSKA DAGBLADET

- UNICEF çocuk ölümlerine sebep olan sorunlar engellenemezse 2030 yılına kadar dünyada 68 milyon çocuğun ölebileceğini bildirdi.

- Giyim zinciri Kappahl, dolardaki değer artışı ve bahar aylarında istenilen satışı yapamamasından dolayı borsada 5,4 oranında değer kaybetti.

- Kürt YPG güçleri İslam Devleti’nin merkezi Rakka’nın 50 kilometre uzağında bir üssü ele geçirdi.

- Macaristan göçmenlerin ilk vardıkları ülkede sığınma başvurusu yapma maddesini askıya aldı.

- Ermenistan’da hükûmetin elektrik fiyatlarını artırma planını 4 bin kişi protesto etti. Çıkan olaylarda 237 kişi gözaltına alındı.

AFTONBLADET

- Lisa Holm cinayetine karışmakla suçlanan 34 yaşındaki bir kadın yeterli delil olmaması nedeniyle dün mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

- Skåne bölgesinde birçok kişinin mide bulantısı, kusma ve ishal şikâyetiyle hastaneye başvurmasından sonra olayın içme suyundan kaynaklanabileceği gerekçesiyle inceleme başlatıldı.

- Norrahammar bölgesinde iki kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan 51 yaşındaki iş adamının başka bir iki kişiyi daha öldürmüş olduğundan şüpheleniliyor.

EXPRESSEN

- Wikileaks’in haberine göre, ABD Fransız cumhurbaşkanlarını 2006-2012 yılları arasında dinledi.

- Kokain kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 1246 gün tutuklu kalan ve daha sonra serbest bırakılan Jonas Falk 15 milyon kron tazminat talebinde bulundu.

- Ülke genelinde bulunan on nükleer enerji reaktöründen dördü kapanabilir. Eon elektrik şirketi Oskarshamn’daki Reaktör 2’yi planlanandan önce kapatacağını duyurdu.
Editör: İsveç Gündemi