DAGENS NYHETER
- Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban örgütünün parlamento binasına düzenlediği bombalı saldırı, 7 saldırganın öldürülmesiyle sona erdi.

- Yunanistan ekonomik krizinin çözümü için dün Brüksel’de gerçeklesen zirvede Yunanistan’ın vermiş olduğu teklif AB liderleri tarafından olumlu karşılandı.

- AB tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlar Ocak ayı sonuna kadar uzatıldı.

- İslam Devleti saldırıları nedeniyle Irak’ta milyonlarca insan evinden olurken, sekiz milyondan fazla kişi de acil olarak insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

- AB yönetiminin üyelerinden daha çok mülteci kabul etmeleri yönündeki çağrısına, Finlandiya hükûmeti 1050 olan mülteci kotasını 750’e düşürmeyi planladığını söyleyerek cevap verdi.

- Bonnier, Aftonbladet gazetesini satın alabilir.

SVENSKA DAGBLADET

- BM Gazze’de hem İsrail askerlerinin hem de Filistinli savaşçıların savaş suçu işlemiş olabileceklerini bildirdi.

- Şili’nin başkenti Santiago’da oluşan aşırı hava kirliliğinin yol açtığı etkiyi azaltmak için 900 fabrika 24 saat boyunca kapalı tutulacak.

- 111 yaşındaki Avrupa’nın en yaşlı kişisi Nazar Singh öldü.

- İsveç’e yalnız başına gelen mülteci çocuk sayısında artış yaşanıyor. Sadece Mayıs ayında 1157 çocuk sığınma başvurusunda bulundu.

- NASA’nın New Horizon adlı uzay aracı yaklaşık 9 yıl süren beş milyar kilometre yolculuktan sonra 14 Temmuz’da Pluton gezegenine ulaşacak.

- Meteoroloji uzmanı Sofia Söderberg Temmuz ayının soğuk ve yağışlı geçebileceğini bildirdi.

AFTONBLADET

- Yunanistan şimdilik batmıyor. Brüksel’de gerçekleşen zirvede Yunanistan sorununun çözülebileceği yönündeki beklentiler arttı.

- 2011 yılında Mali’de El Kaide tarafından kaçırılan İsveçli Johan Gustafsson’un İsveç hükûmetinden yardım istediği bir video yayınlandı.

- Botkyrka’nın Fitja mahallesinde evinde ölü bulunan bir kişiyi öldürme şüphesiyle iki kişi gözaltına alındı.

EXPRESSEN

- Geçen hafta evlenen Prens Carl Philip ve Prenses Sofia Hellqvist balaylarını, geceliği 45 bin krona mal olan Fiji Adaları’nda geçiriyorlar.

- Ukrayna’da ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girdiği Şubat ayından bu yana Haziran ayı en kanlı ay oldu.

- AB liderlerinin Yunan sorununu görüşmek üzere bir araya geldiği zirvede Almanya Başbakan’ı Angela Merkel yeni önerinin görüşüldüğünü ve krizin çözüme yakın olduğunu bildirdi.
Editör: İsveç Gündemi