DAGENS NYHETER
- AB liderleri Yunanistan’ın borç krizine çözüm bulabilmek için bugün Brüksel’de olağanüstü zirvede bir araya gelecekler.

- 660 bin İsveçli yurt dışında yaşıyor. İsveçliler en çok 150 bin kişi ile ABD’de bulunurken, bu ülkeyi İngiltere, İspanya ve Norveç takip ediyor.

- Eski Maliye Bakanı Anders Borg, Ilımlı Parti’nin öncülük ettiği ittifak partileri hükûmetinin başarısız olma sebebinin işsizlik olduğunu bildirdi ve sorunun çözümü için yeni hükûmete iş hukukunun değişmesi önerisinde bulundu.

- Yapılan bir araştırmaya göre, Stokholm Avrupa’da en çok ziyaret edilen başkentler arasında dördüncü sıraya yükseldi.

SVENSKA DAGBLADET

- AB devlet ve hükûmet liderlerinin bugün yapacakları kriz toplantısı öncesinde Yunanistan ekonomisinin çökebileceği yönündeki endişeler artıyor.

- Aşırı İslamcı hareket El Şebab’ın Somali’nin başkenti Mogadişu’da istihbarat birimine ait bir eğitim merkezine düzenlendiği intihar saldırısında 4 saldırgan öldürüldü.

- Ülke genelinde hafta sonu trafiğinin umulanın aksine çok yoğun olmadığı ve bu yıl kaza bildirim oranının geçen yıla oranla yüzde 8 azaldığı bildirildi.

- Hindistan’ın Mumbai kentinde sahte içkiden 94 kişi hayatını kaybetti.

- İsveç’e ithal edilen çöpün yarıdan fazlası Norveç’ten geliyor. Norveç çöplerinin imha edilmesi için İsveç’e yıllık yaklaşık 400 milyon kron ödeme yapıyor.

- Romanya Başbakanı Viktor Ponta 28 gün boyunca hastalık izninde olacağını Facebook sayfasından duyurdu.

AFTONBLADET

- İsveç’in Brädeng bölgesinde gençler arasında çıkan kavgada 23 yaşındaki bir genç sırtından aldığı bıçak darbesiyle ağır şekilde yaralandı.

- Hindistan Başbakanı Narenda Mudi Uluslararası Dünya Yoga Günü’nde yaklaşık 35 bin kişiyle birlikte yoga yaptı.

- Danimarka’da hükûmeti kurma görevi verilen Liberal Parti Başkanı Lars Lökke Rasmussen, görüşmelerin çıkmaza girdiğini ve hükûmeti kuramayacağını bildirdi.

EXPRESSEN

- Anayasa Komisyonu, gerekli görüldüğü zamanlarda daha önceki bakanların dinlenmesi için çağırıldıklarında hazır bulunmalarını zorunlu kılacak bir öneriyi yürürlüğe koymayı planlıyor.

- Yunanistan için kader günü. AB liderleri Yunanistan sorununu görüşmek için bugün bir aya gelecekler.
Editör: İsveç Gündemi