DAGENS NYHETER
- Çeşitli sorunlar nedeniyle aileleriyle birlikte yaşamayan çocukların sayısı arttı. Bu çocukların sosyal kurumlar tarafından yerleştirileceği aile evleri sayısındaki yetersizlik birçok belediyeyi acil tedbir almaya zorluyor.

- Göteborg’da içerisinde yaklaşık 600 kişinin bulunduğu bir feribot bir tankerle çarpıştı. Feribotta büyük panik yaşandı, ancak olayda herhangi bir can kaybı olmadı.

- Gazze savaşında yaralanan yaklaşık 11 bin kişiden birçoğunun tedavisi yurt dışında yapılması gerekiyor, fakat bu kişilerin ülke dışına çıkışları sınırlarda engelleniyor.

- İslam Devleti’nin Bosna Hersek’in Sarajevo kentinden yüz kilometre uzakta bir yer satın alarak burada askeri eğitim yaptığı iddia edildi.

- Tayvan ilk kadın cumhurbaşkanını seçebilir. Gelecek yıl Ocak ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde kadın adaylar ön plandalar.

SVENSKA DAGBLADET

- Hristiyan motosiklet kulüpleri Türkiye’nin soykırımı tanıması için Türkiye’nin Stokholm Büyükelçiliği önünde gösteri düzenlediler.

- AB’ye üye ülkeler, 60 bin mültecinin AB ülkeleri arasında dağıtılmasını görüşmek için bugün Brüksel’de bir araya gelecekler.

- Ukrayna’da hafta sonu hükûmet güçleri ile Rus yanlısı ayrılıkçılar arısında çıkan çatışmalarda en az dört sivil ve bir askerin öldüğü bildirildi.

- Yunanistan’da yaklaşık üç haftadır kapalı olan ve ülke ekonomisine 3 milyar Avro zararı olduğu bildirilen bankalar bugün tekrar açılmaya hazırlar.

AFTONBLADET

- Ilımlı Parti Avrupa Parlamentosu milletvekili Anna Maria Corazza Bildt çocuk evliliklerini önlemek için sıfır toleransla çalışılması gerektiğini bildirdi.

- Geçen hafta aniden hastalanan Başbakan Stefan Löfven yokluğunda hükûmeti yönetecek Başbakan Yardımcısı Åsa Romson’u resmi olarak görevlendirmediği için hakkında Anayasa Komisyonu’na şikâyette bulunuldu.

- İslam Devleti’nin Bosna Hersek’te satın aldığı araziyle örgütün Avrupa’da bir merkez oluşturmaya çalıştığı iddialarında bulunuldu.

EXPRESSEN

- Amerika ile Küba arasında yeni bir başlangıç. Küba’daki ABD Büyükelçiliği bugün Havana’da açılacak.

- Kuzey Kore yerel temsilcileri seçmek için yüzde 99,97 katılımla dün sandığa gitti. Oy kullanmayan kişilere ölüm cezası uygulanabilir.

- ABD başkan aday adayı iş adamı Donald Trump başkanlık yarışındaki rakiplerine yönelik sert eleştirilerine davam ediyor.
Editör: İsveç Gündemi