DAGENS NYHETER
- Rusya’nın Stokholm Büyükelçisi Viktor Tatarintsev İsveç’le ilişkilerin kötüleşmesinden ve İsveç’te artan bir Rus nefretinden dolayı üzgün olduğunu bildirdi.

- Danimarka’da bugün yapılacak seçimlerin sonucunu kararsız seçmen belirleyecek. Ülkede her beş kişinden birisinin kararsız olduğu bildirildi.

- Rusya ile NATO arasındaki gerginlik son günlerde tırmanışa geçti.

- Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) dünyada yaklaşık 60 milyon kişinin evlerinden ayrılmış durumda olduğunu bildirdi.

- Filistin Başbakanı Rami Hamdallah Filistin Devlet Başkanı Abbas’a hükûmetin istifasını sundu.

- Suriye’de rejim güçleri ile isyancılar arasında çıkan çatışmada en az 33 kişi hayatını kaybetti.

- Türkiye’nin eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 90 yaşında Ankara’da hastanede vefat etti.

- Bugün Brüksel’de bir araya gelecek olan AB Maliye Bakanlarının görüşmesinden Yunanistan adına bir çözüm çıkması beklenmiyor.

SVENSKA DAGBLADET

- 2014 yılında dünyanın değişik yerlerinde 40 silahlı çatışma olduğu, bu rakamın 1999 yılından bu yana en yüksek rakam olduğu bildirildi.

- Uzman Magnus Ranstorp, terör eylemleri için yurtdışına seyahat edenlerin ülkeye tekrar döndüklerinde iki yıl hapse mahkûm edilmesi önerisinin yeterince caydırıcı olmadığını söyledi.

- Yemen’de 31 kişinin ölümüne yol açan beş ayrı bombalama eylemini İslam Devlet’i üstlendi.

- İsveç’te dolar milyonerlerinin sayısı 93 bine yükseldi.

- Uluslararası Kalkına ve İşbirliği Bakanı Isabella Löven’in yeni yardım stratejisi -çocuk yaşta evlilik, kadınlara cinsel şiddet ve eşcinsellere ayrımcılığın yapıldığı- Afrika ülkelerini hedef alıyor.

AFTONBLADET

- Adalet Bakanı Morgan Johansson terör örgütleri adına savaşmak için yurt dışına gidenleri, ülkeye döndüklerinde hapis cezası bekleyeceğini bildirdi.

- Baltık Ülkelerine silah yerleştirmek NATO ile Rusya arasındaki sözleşmenin ihlali olabilir.

- Macaristan hükûmeti Sırbistan sınırına 175 kilometre uzunluğunda, dört metre yüksekliğinde çit inşa ederek Suriye, Irak ve Afganistan’dan gelen mültecilerin ülkeye geçişini engellemeyi düşünüyor.

- Danimarka’da bugün yapılacak seçim öncesi kamuoyu yoklamaları Sosyal Demokrat Parti ve Sol Parti arasındaki oy oranı farkının çok az olduğunu gösteriyor.

EXPRESSEN

- Nijerya'nın kuzeydoğusunda Boko Haram militanlarının terk ettiği bir kampta ele geçirilen el yapımı bombaların infilak etmesi sonucu 63 kişi öldü

- İsveçli İslam Devleti savaşçısı Michael Skråmo’nun Facebook’ta “Lütfen birisi ressam Lars Vilks’i öldürsün” çağrısından sonra SAPO, olay hakkında soruşturma yapacağını duyurdu.

- Polis tatile çıkacaklara, hafta sonunda trafiğin yüzde elli oranında artacağı ve kaza riski yüksek olan yolarda dikkat edilmesi gerektiği yönünde uyarıda bulundu. 
Editör: İsveç Gündemi