DAGENS NYHETER
- İsveç polisi, ülkede insan kaçakçılığı ile uğraşan ve İsveç pasaportu düzenleyen 40’a yakın şebekenin bulunduğunu ve bunların sayısının hızla arttığını bildirdi.

- Güney Afrika’da hakkında ülke dışına çıkma yasağı konulan Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir’in, kararın alındığı sıralarda Güney Afrika’dan ayrıldığı bildirildi.

- Gelecek hafta yapılacak olan AB liderleri zirvesinde Rusya’ya karşı yeni yaptırımların uygulanmasının gündeme alınması bekleniyor,

- İsveç kronunun değerindeki azalış ve petrol fiyatlarının eski seviyesine ulaşması sonucu benzin fiyatlarında artış yaşanıyor.

- Aralık ayı anlaşmasına rağmen Ilımlı Parti’den Milletvekili Finn Bengtsson, hükûmetin bahar ayı bütçe önerisine bugün hayır oyu kullanacağını bildirdi.

- İsveç’in gelecek beş yılı kapsayacak savunma rotası bugün parlamentoda karara bağlanacak.

SVENSKA DAGBLADET

- İçişleri Bakanı Anders Ygeman, patlayıcı yapımında da kullanılabilen 19,5 ton mineral gübrenin kaybolması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu olayın endişe verici olduğunu ve gereken tedbirlerin alınacağını söyledi.

- Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’inden (SOHR) Rami Abdel Rahman, Kürt askerlerinin Tel Abyad şehrinde tam kontrolü sağlamak üzere olduklarını bildirdi.

- Ulusal Eğitim Kurumu’nun raporuna göre, 2010-2014 yılları arasında 47 bin kişinin öğretmen, anaokulu öğretmeni, diğer branş öğretmenliği ve pedagog diploması almalarına rağmen 2015-2019 yılları arasında gerekli öğretmen sayısının 87 bin olacağı tahmin ediliyor.

- ABD’de 2016 yılında gerçekleşecek olan başkanlık seçimi için Cumhuriyetçi Parti’den aday olan Jeb Bush’u zor bir kampanya dönemi bekliyor.

- Perakende giyim firması H&M’nin Mayıs ayı satış oranları, geçen yıl aynı dönemine oranla yüzde 10 civarında artış gösterdi.

AFTONBLADET

- Prenses Madeleine ve eşi Chris O’Neill’in dün öğle saatlerinde bir erkek bebekleri oldu.

- Danimarka genel seçimler için yarın sandık başına gidecek.

- İslam Devleti paha biçilemez kültür miraslarını yağmalayıp, ele geçirdikleri tarihi eserleri 3 bin ila 20 bin dolar arasında değişen fiyatlara satıyorlar

- Geçen hafta Gröna Lund eğlence alanında meydana gelen kazada yaralanan bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

EXPRESSEN

- İngiltere’de Ed Miliband’den boşalan İşçi Partisi liderliğine aday olan isimler belli oldu. Parti üyeleri tarafından yapılacak liderlik oylamasının sonucu Eylül ayında açıklanacak.

- Kinnekulle bölgesinde ölü olarak bulunan 17 yaşındaki Lisa Holm’u öldürdüklerinden şüphelenilen Litvanyalı iki kardeşin ailesi, oğullarının böyle bir şey yapmayacaklarını, daha önce hiçbir suça karışmadıklarını söyledi.

- Bugün parlamentoda oylanacak olan hükûmetin bahar bütçe önerisi, Aralık ayında yapılan anlaşmanın ilk ciddi sınavı olarak görülüyor. 
Editör: İsveç Gündemi