DAGENS NYHETER

- Gelecek dönemde İsveç maliye politikasında değişimler olabilir. Hükûmetin bütçe fazlası hedefinin gözden geçirilmesi için yeni araştırmalar başlatıldı.

- Kinnekulle bölgesinde kaybolan 17 yaşındaki Lisa Holm’u aramak için yaklaşık bin gönüllü seferber oldu.

- Ukrayna’da Rus yanlısı isyancılar ve hükûmet güçleri arasında çıkan çatışmalarda beş kişi hayatını kaybetti.

- Çin’in eski güvenlik şefi Shou Yongkang, yolsuzluk olayları kapsamında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “egoist olmayın hükûmeti kurun” çağrısında bulundu.

- Polonya’da telekulak skandalı sonrası Meclis Başkanı ve üç bakan istifa etti.

- IMF Yunanistan müzakerelerinde ilerleme sağlanamadığı gerekçesiyle görüşmelerden çekildi.

SVENSKA DAGBLADET

- Yeşiller partisinin hafta sonu yapacağı kongre öncesi parti içerisinde meydana gelen iç çekişmeler parti ruhunu zedeliyor

- Söder Hastanesi’nden kalp doktoru Jacob Hollenberg, İsveç’te 1990-2011 yılları arasında yaklaşık 30 bin kişinin kalp durma vakasıyla karşılaştığını bildirdi.

- AB içerisindeki sosyal demokrat partiler seçmenin sağa kayması nedeniyle seçmenleri yeniden kazanmak için yeni hedefler bulmaya zorlanıyorlar.

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Papa Francis dün bir araya geldi. Papa, Putin’e Ukrayna’da barışın sağlanması adına “samimi ve büyük çaba” göstermesi gerektiğini bildirdi.

- Birkaç gündür sessiz olan Erdoğan, koalisyon hükûmetinin acilen kurulması mesajını vererek, suskunluğunu bozdu.

- Savunma Bakanı Peter Hultqvist, Hindistanlı meslektaşı ile yaptığı görüşmede Gripen savaş uçağı ticareti konusunda olumlu sinyaller aldığını bildirdi.

AFTONBLADET

- Yeşiller Partisi eşbaşkanları Åsa Romson ve Gustav Fridolin hafta sonu yapılacak kongrede, toplumdaki olası bütün sorunlara değinmeye çalışacaklarını bildirdiler.

- Prens Carl Philip ve Sofia Hellqvist’in yarın gerçekleşecek düğünlerine birçok seçkin davetli katılacak.

- Göteborg’un Hisingen bölgesinde Mart ayında bir restorana silahlı saldırıda bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınan üç kişi, şimdi cinayet ve cinayete yardım etmekten suçlanıyorlar.

EXPRESSEN

- Stefan Löfven’in geçici işçi sorununun çözümü konusunda seçimden önce vermiş olduğu vaatleri hükûmet dairelerinde dahi uygulamadığı görüldü.

- Meteorolog Johan Groth serin ve yağışlı havaların önümüzdeki hafta da devam edeceğini bildirdi.

- Kraliyet ailesinin yarın gerçekleşecek düğünü nedeniyle Stockholm merkezde bir çok güzergâhın trafiğe kapatılacağı, insanların araba yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

- Aralarında ünlü fizikçi Albert Einstein’in el yazılarının da bulunduğu 27 adet mektup, Kalifornia’da düzenlenecek açık artırmada satışa sunulacak.
Editör: İsveç Gündemi