DAGENS NYHETER
- Ilımlı Parti’nin başı çektiği ittifak partilerinden dört siyasetçi, 2018 seçimlerinde iktidarı tekrar ele geçirmek için çalışma yapacak bir analiz grubu oluşturdu.

- Hükûmet sonbahar bütçesinde, emekliler için uygulanan vergi oranlarını 2016 yılından itibaren düşürmeyi hedefleyen öneriyi gündeme getirmeye hazırlanıyor.

- Norveç 2017 yılına kadar Suriye’den 8 bin mülteci almayı kabul etti.

- AB Parlementosu Macaristan’ın demokrasi ve insan hakları konusunda AB’nin temel ilkelerini takip edip etmediğinin araştırılmasını istiyor.

- Papa Francesco kilisenin karıştığı cinsel taciz olaylarını önlemek amacıyla Vatikan'da piskoposları yargılayacak bir birim oluşturulmasını onayladı.

SVENSKA DAGBLADET

- Yeşiller Partisi’nin hafta sonu yapacağı kongre öncesinde üst yönetimde parti tarihinde hiç olmadığı kadar çatışmalar görülmekte.

- İsveç’in Varberg bölgesinde 65 yaşındaki bir adamı öldürme suçundan 13 yaşındaki iki çocuk gözaltına alındı.

- Barack Obama İslam Devleti ile mücadele için Irak’a 450 asker daha yollanmasını onayladı.

- Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ihracatı kolaylaştıracak ve ekonomik büyümeyi sağlayacak geniş kapsamlı yatırım paketini açıkladı.

AFTONBLADET

- İsveç parlamentosunda parti liderlerinin tartışmasında İsveç Demokratlarının lideri Jimmie Åkesson’un İsveç’e göçle ilgili sorunlara yoğunlaşmasına, Stefan Löfven sert şekilde cevap verdi.

- Obama’nın ikilemi. Bir yandan Irak ve Afganistan’daki savaşları bitirmekle onur duyarken, diğer yandan İslam Devleti ile savaş için Irak’a 450 asker gönderiyor. Bu da Irak’ta yeni bir savaşa yol açabilir.

- Jönköping bölgesinde tanınmış bir işadamı iki kişiyi öldürme suçundan tutuklandı.

EXPRESSEN

- Arlanda Havaalanı’ndan Helsinki’ye gidecek olan SAS Havayolları’na ait bir uçağa dün 22.30 sıralarında bomba ihbarında bulunulması nedeniyle uçak boşaltılıp geniş çaplı bir araştırma yapıldı.

- Eğitim Bakanı Gustav Fridolin okulların ticari bir yapıya dönüşme riski karşısında, okulların hizmet şirketi olmadığını vurguladı.

- Kinnekulle bölgesinde kayıp olan 17 yaşındaki Lisa Holm, polis tarafından yürütülen geniş çaplı aramalara rağmen hâlâ bulanamadı.
Editör: İsveç Gündemi