DAGENS NYHETER
- İsveç İş Çevresi Kurumu, 2010 yılından bu yana çalışanların işyerinde çeşitli sebeplerle hastalık bildirimi oranının yüzde 70 arttığını bildirdi.

- Amerika’nın NATO Büyükelçisi Douglas Lute Stokholm ziyaretinde, İsveç’e yönelik olası bir saldırı karışında İsveç’in NATO’dan veya ABD’den yardım beklememesi gerektiğini, ancak İsveç’in NATO’ya üyeliğinin ABD tarafından doğrudan bir hayat garantisi sağlayacağını bildirdi.

- Bağdat’ta meydana gelen bombalı saldırılarda en az 20 kişi hayatını kaybetti.

- BM’ye göre, bu yıl şimdiye kadar Akdeniz üzerinden Avrupa’ya kaçmaya çalışanların sayısı 103 bin.

- Rus televizyon yıldızı Jevgenij Kiseljov, Ukrayna’nın bağımsızlığı ve ülkenin AB yolunu seçip seçmemesinin kendi tercihleri olduğunu vurgulayarak, Putin’e karşı çıkışlarını sürdürüyor.

- İran son zamanlarda Suriye’nin başkenti Şam’ı isyancıların saldırılarına karşı korumak için Suriye’ye binlerce asker yolladı.

SVENSKA DAGBLADET

- Malmö’nün Rosengård bölgesindeki silahlı saldırılardan sonra gözaltına alınan 27 kişiden 19’u dün tutuklandı.

- Bangladeş’teki kız çocuklarının üçte biri 15 yaşına ulaşmadan evlendiriliyor. Bu ülkeye yılda 350 milyon kron yardım yapan İsveç, bu olayı engellemek için çalışmalı.

- Yemen’de çatışan gruplar arasında yapılması öngörülen, ancak daha önce ertelenen barış görüşmeleri BM öncülüğünde bu pazar günü yapılacak.

- Seçimden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sessiz kaldı ve son günlerde neredeyse hiç görünmedi.

AFTONBLADET

- İsveç genelinde bugüne kadar sarı renkte olan posta arabaları yakın zamanda maviye dönüşecek.

- 13 yaşındaki bir çocuğa tecavüz, cinsel sarkıntılık ve cinsel hizmet satın almakla suçlanan bir savcı dün mahkeme önüne çıktı.

- Kraliyet ailesi sözcüsü Prenses Madeleine’nin bu hafta içerisinde ikinci çocuğunun dünyaya gelebileceğini bildirdi.

- Türkiye’de rakip Kürt gruplar arasında meydana gelen çatışmada iki kişi hayatını kaybetti.

- Siyaset Bilimci Ekim Çağlar Türkiye’de yapılan genel seçimlerle ilgili görüşlerini dile getirdi.

EXPRESSEN

- Hafta sonu evlenecek olan Prens Carl Philip ve Sofia Hellqvist’in düğünleri öncesi güvenlik önlemleri artırılmış durumda.

- İslam Devletine katılmak isteyen Norveç vatandaşı bir kişi, Norveç ve İsveç gizli servislerinin iş birliği ile Göteborg’un Landvetter Havaalanı’nda yakalandı.

- Hristiyan Demokrat Parti grup lideri Emma Henriksson görevini bıraktığını açıkladı.

- Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi ve Türk film yapımcısı Can Candan Türkiye’deki parlamento seçimlerini değerlendirdi. 
Editör: İsveç Gündemi