DAGENS NYHETER
- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras bugün Brüksel’de AB liderleri ile bir araya gelecek.

- İran ile yürütülen nükleer enerji müzakerelerinin tarihi yeniden uzatılabilir.

- Yapılan bir araştırmaya göre, İsveç hastanelerindeki acil servis bölümlerinin etkinlik oranı İskandinav ülkeleri arasında en düşük orana sahip.

- İngiltere Başbakanı David Cameron Yunanistan’da yaşanan krizin İngiltere’ye etkilerini konuşmak için İngiltere Merkez Bankası Başkanı ile dün bir araya geldi.

- Yunanistan’daki nakit sıkıntısı vatandaşlarının günlük yaşamını olumsuz etkiliyor.

- Macaristan Parlamentosu sığınmacı yasalarını sertleştirme önerisini kabul etti.

- Yunanistan’daki bankalar Avrupa Merkez Bankası’na bağımlı olduklarından dolayı bugün ve yarın işlem gerçekleşmeyecek ve kapalı tutulacak.

- Yemen’de Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu yaklaşık 50 kişi hayatını kaybetti.

SVENSKA DAGBLADET

- İngiltere’de on yıl önce meydana gelen terör saldırısının üzerinden on yıl geçmesine rağmen yeni bir saldırı olma endişesi halen ülkede yaygın.

- Yunanistan’ın AB’den çıkması ülkedeki küçük şirketler için bir felaket olabilir.

- Piyasada satılan 29 ürün üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, ürünlerden sadece dördünde insanlara ve çevreye zararlı olabilecek kimyasal maddeler hakkında açıklama bulunuyor.

- 20 yıl önce ülkelerinden İsveç’e göç eden Bosnalılar İsveç toplumuna entegre olma konusunda diğer toplumlara göre daha başarılılar.

- Brüksel’de bugün gerçekleşecek AB liderleri zirvesi Yunanistan’ın geleceği için çok önemli.

- Örebro’nun Vivalla bölgesinde vurulan üç kişiden birisi hayatını kaybetti. Polis şüphelinin arandığını bildirdi.

AFTONBLADET

- Halk Parti Avrupa Milletvekili Cecilia Wikström, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’tan, Yunan halkına gerçekleşmesi imkânsız konularda söz vermekten vazgeçmesi çağrısında bulundu.

- Yunanistan’da bir sonraki problem, bankalarda yaşanacak kriz olabilir.

- Meteoroloji uzmani Lisa Frost ülke genelinde tüm haftanın serin ve aşırı derecede yağışlı geçebileceğini bildirdi.

- Konut ve Şehirleşme Bakanı Mehmet Kaplan gençlerin bütçesine uygun küçük ve ucuz evlerin inşası için hükûmetin her yıl 3,2 milyar kronluk yatırım yapmak istediğini duyurdu.

- İspanya’nın La Liga futbol liginde bomba transfer. Arda Turan gelecek sezon Barcelona formasını giyecek.

- Terör örgütü Boko Haram’ın Nijerya’da bir cami ve restoranda düzenlediği saldırılarda yaklaşık 44 kişi hayatını kaybetti.

EXPRESSEN

- Yunanistan hükûmeti ülkedeki krizin çözümü için AB ülkeleri hükûmetleri ile uzlaşmacı bir tavır takınmalı.

- Yunan sorununu görüşmek için dün bir araya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Fraçois Hollande toplantıdan sonra yaptıkları açıklamada, Yunanistan sorunun çözümünde kapının halen kapanmadığını bildirdiler.
Editör: İsveç Gündemi