DAGENS NYHETER
- Londra’da 2005 yılında gerçekleşen kanlı terör saldırısından sonra güvenlik güçleri, ülkede gerçekleştirilmesi planlanan yaklaşık 40 terör saldırısını önledi.

- Yunanistan’da dün gerçekleştirilen halk oylamasında AB önerilerinin kabulüne halkın yüzde 61’i hayır derken, evet diyenlerini oranı yüzde 39 oldu.

- Almadalen’de konuşmalarını tamamlayan partilerden Ilımlı Parti, Hristiyan Demokrat Parti ve Halk Partisi’nin bazı konularda rota değiştirdiği görüldü.

- İsveç kurtarma gemisi Posedion, Sicilya’nın güneyinde yaklaşık 305 kaçak göçmenin hayatını kurtardı. Kurtarma programı başladığından bu güne kadar toplam 2 bin kişinin hayatı kurtarıldı.

- İslam Devleti son günlerde Sina Yarımadası’nda onlarca Mısır üssüne saldırdı, saldırılarda en az 20 Mısırlı asker öldürüldü.

SVENSKA DAGBLADET

- Yunanistan’da halk oylamasından hayır kararanın çıkmasından sonra dün gece kararı destekleyen binlerce kişi Atina sokaklarında kutlama yaptı.

- Malezya Başbakanı Necip Rezak, kamu fonlarını şahsi hesabına aktarmak suretiyle yolsuzluk yaptığı suçlamasıyla karşı karşıya.

- Suriye hükûmet güçleri, Lübnan sınırında bulunan ve stratejik öneme sahip olan, muhaliflerin elindeki Şam’ın Zabadani ilçesine girdiler.

- Son beş gün içerisinde ülke genelinde yedi kişi yüzmek isterken boğularak hayatını kaybetti.

- Bu yıl Almedalen’de partilerin en çok değindikleri konular; göç politikası, entegrasyon, İslam Devleti ve İslamcı terör konuları oldu.

AFTONBLADET

- Yunanistan’da dün gerçekleştirilen halk oylamasında çıkan hayır kararından sonra Atina’da ayaklanmalar çıktı, dükkânlardaki gıdalar tükenmeye başladı.

- Uzmanlar Yunanistan’daki halk oylaması sonucunun hükûmeti güçlendirdiği görüşündeler.

- İsveç tarihinin en büyük dini toplantısı, 50 bin Yehova Şahidi’nin katılımıyla Firends Arena’da gerçekleşti, toplantı üç gün sürdü.

- Halk Parti lideri Jan Björklund dün Almadalen’de gerçekleştirdiği konuşmasında hem kendisini hem de Ilımlı Parti’nin başı çektiği ittifak partilerini eleştirdi.

EXPRESSEN

- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın hükûmetin kasasında bulunan para bitmeden sorunların giderilmesi konusunda hızlı çözümler bulması gerekiyor.

- Liberya’da 17 yaşındaki bir gencin Ebola virüsü nedeniyle ölmesinden sonra halk tekrar karantinaya alındı.

- İspanya’da meydana gelen orman yangınlarından dolayı bölgeye yakın yaşayan yaklaşık 1350 kişi başka yerlere tahliye edildi.
Editör: İsveç Gündemi