DAGENS NYHETER
- Anayasa Komisyonu birçok konuda hükûmeti eleştirdi. Stefan Löfven, “Bazı alanlarda daha iyi hareket edilebilirdi, ancak söz konusu alanların hepsinde o kadar da kötü değiliz” şeklinde cevap verdi.

- Saldırgan durumdaki Rusya, Baltık Denizi’nde bir tehdit oluşturuyor. Baltık Denizi’nde uluslararası tatbikatların ve askeri güç gösterisinin başlıca sebebi Rusya’nın saldırgan tavrıdır.

- İsveçli bir ilçe olan Kulu’da Cumhurbaşkanı Erdoğan favori.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazar günkü seçimden sonra normal siyasetin üzerine çıkıp kendisini yarı Tanrı konumuna yerleştirmek istiyor.

- Hong Kong’da binlerce kişi 26 yıl önce yapılan katliamı anmak için bir araya geldi.

- Avrupa’ya kaçmaya çalışan yaklaşık 500 kişi Libya’da durduruldu.

- Yunanistan, IMF’ye olan geri ödemelerinin bu ayın sonuna kadar ertelenmesini talep etti.

SVENSKA DAGBLADET

- Hükûmet “Robin Hood” vergi sistemi olarak adlandırılan ve bazı belediyelere uygulanan vergi indirimine son verebilir.

- Orta Doğu uzmanı Per Jönsson, “İsveç’in Kürt milislere İslam Devletine karşı savaşta kullanmaları için vereceği askeri yardımın bazı çatışmaları alevlendirerek bölgedeki kaosu arttırabileceğini” vurguladı.

- SAAB Dynamics tarafından üretilen AT-4 tanksavar silahları İslam Devletine karşı kullanılmak üzere ABD tarafından bölgeye yollandı.

- BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) görev yapan Fransız askerlerin çocuklara cinsel tacizde bulunduğuna ilişkin iddialar üzerine, BM'nin bu tür konuları ele alış biçimini inceleyecek bağımsız uzmanlar kurulu oluşturacağı bildirildi.

- Rusya’ya karşı yaptırımların tartışılacağı, bu ay sonu yapılması planlanan AB zirvesi öncesinde Ukrayna ile Rus yanlıları arasındaki çatışmaların şiddeti artıyor. Çatışmalarda yaklaşık 80 isyancı öldü.

AFTONBLADET

- İnternet üzerinden küçük yaştaki 64 kıza tehdit ve cinsel tacizde bulunan 29 yaşındaki bir kişi yedi yıl hapse ve beş milyon kron tazminata çarptırıldı.

- Batı Afrika ülkesi Gana'da bir benzin istasyonunda meydana gelen patlamada ölü sayısı 150'ye yükseldi.

- Sosyal Demokrat Parti’nin hafta sonu düzenlenen kongresinde dile getirilen, 2020-2030 yılları arasında inşa edilmesi planlanan 500 bin konut hedefine ulaşmak için yılda 45 bin konut yapılması gerekiyor.

EXPRESSEN

- Botkyrka’da 50 yaşlarında bir kadının balkondan düşerek ölmesi üzerine polis olayın cinayet olabileceği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

- Örebro’da İslam Devleti adına asker topladığı şüphesi ile gözaltına alınan 45 yaşındaki bir şahıs tutuklandı.

- Baltık Denizi’nde NATO ve ABD öncülüğünde başlayan tatbikatlara İsveç denizaltıları katılmıyor.

- İsveç’in Halmstad limanı yakınlarındaki sularda kaybolan üç gençten halen haber alınamadı. Gençlerin boğulmuş olmalarından korkuluyor. 
Editör: İsveç Gündemi