- Ilımlı Parti içerisindeki Aralık anlaşmasına karşı olan üyelerin bugün Almadalen’de anlaşma hakkındaki hoşnutsuzluklarını açıkça göstermeleri bekleniyor.
- Yunanistan pazar günü yapılacak olan referanduma hazırlanıyor.
- İsveç’e daha önce hiç olmadığı kadar çocuk göçmen geldi. Haziran ayında ülkeye ebeveyni olmadan gelen çocuk sayısı 1447 olarak verildi.
- Yeşiller Partisi sorunu bulunan okullara daha çok destek sunmak istiyor.
- ABD’nin Almanya’da Başkan Angele Merkel’in yanı sıra bazı bakanları da dinlediği ortaya çıktı.
- Mısır’daki güvenlik sorunu kötüleşiyor. Sina Yarımadası’nda ordu ile terör örgütleri arasında açık bir savaş olabileceğinden söz ediliyor.
SVENSKA DAGBLADET
- Ilımlı Parti lideri Anna Kinberg Batra parti içerisinde Aralık ayı anlaşması sebebiyle baskıya uğruyor.
- İsveç Merkez Bankası repo faizlerinde yeni bir yüzde 0,10’luk indirimle, repo faizlerini yüzde -0,35’e indirdi.
- İngiltere Suriye’de İslam Devleti tarafından kontrol edilen yerlere saldırabilir.
- Boko Haram’ın Nijerya’da düzenlediği yeni bir saldırıyla yaklaşık 150 kişiyi öldürdüğü bildirildi.
- İsrail tarafından alıkonulan Ship to Gaza inisiyatifine ait Marianne av Göteborg gemisindeki İsveçliler pazar ve pazartesi günü sınır dışı edilecekler.
- İsveç Ulaştırma İdaresi aşırı sıcaklar nedeniyle asfaltlarda oluşabilecek erimeden dolayı yollarda meydana gelebilecek kayganlıktan dolayı sürücülere dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
AFTONBLADET
- Yeşiller Partisi Eş Başkanı Gustav Fridolin, Almadalen’deki konuşmasında, Fredrik Reinfelt’e, başbakanlığı esnasında uyguladığı göç siyaseti konusundaki görüşlerinden dolayı teşekkür etti.
- Aftonbladet’in yapmış olduğu bir araştırmaya göre, Ilımlı Parti lideri Anna Kinberg Batra’ya olan seçmen desteği yüzde 43 düzeyinde.
- Hükûmetin gelecek yıldan itibaren artırmayı planladığı enerji vergisi, benzinde 55 kuruş, dizelde 60 kuruş artışa neden olacak.
- Yunanistan Maliye Bakanı pazar günü yapılacak olan halk oylamasında “Evet” çıkması halinde görevini bırakacak.
EXPRESSEN
- Mali’de Birleşmiş Milletler konvoyuna yapılan saldırıda altı asker öldü.
- BP, Meksika Körfezi’nde 2010 yılındaki petrol sızıntısı nedeniyle yaklaşık 156 milyar kron tazminat ödeyecek.
- Soğuk ve yağışlı geçen günlerden sonra gelen sıcak hava dalgası ile birlikte bu yıl sivrisinek sayısında rahatsızlık verecek derecede artış olması bekleniyor.
- İsveç Merkez Bankası’nın yapmış olduğu repo faiz indirimi bankaları şaşırttı.
Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2015, 15:42