DAGENS NYHETER
- Dünya Yemen’i unutuyor. Yardım örgütlerine göre Yemen’de insani felaket yaşanıyor.

- Borsa şirketlerinin yönetim kadrosunda kadın sayısı artmasına rağmen rakamın halen yüzde 27,9’luk bir oranda olduğu ve yönetimin yüzde 40 oranında kadınlardan oluşması hedefinden uzak olunduğu bildirildi.

- Terör suçu şüphesiyle sekiz aydır İngiltere’de tutuklu bulunan İsveç vatandaşı bir kişi serbest bırakıldı.

- Mayıs ayı yağış oranları Stokholm bölgesinde son 200 yılın rekor seviyesine ulaştı.

- Löfven umutlu. Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjees’in İsveç ziyareti iki ülke arasındaki işbirliğini artırması bekleniyor.

- BM’nin yayınladığı yeni bir rapora göre, Ukrayna savaşı sırasında 6400 kişi öldü.

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavro, 89 AB vatandaşının Rusya’da kara listeye alınmasının “Ukrayna’da darbeyi aktif şekilde desteklediklerinden” dolayı olduğunu ve AB tarafından yapılan eleştirilerin saçma ve derin hayal kırıklığına sebep olduğunu söyledi.

- Yunanistan’a kredi verenler ile haziran ayında bir anlaşma sağlanmaması halinde ülkede mali çöküş yaşanabilir.

SVENSKA DAGBLADET

- Borås kentinde polis istasyonuna kimliği belirsiz kişilerce ateş açılması sonucu olayda bir kişi yaralandı.

- Irak’ta bir intihar bombacısının tank ile Irak’ın kuzeyinde bulunan bir askeri üsse saldırması sonucu en az 100 kişi hayatını kaybetti.

- Çin’in Pekin şehrinde tüm kamusal alanlarda sigara içilmesinin yasaklanması Çin tarihinin en zorlu yasaklarından birisi olarak görülüyor.

- Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak olan parlamento seçimleri öncesi Türk Lirası değer kaybediyor.

- 2014 yılında meydana gelen trajik uçak kazasından sonra borsada değer kaybetmeye başlayan Malezya Havayolları iflas ettiğini açıkladı.

AFTONBLADET

- Türkiye seçimleri heyecanlı bir seçim olabilir.

- Güvenlik polisi ile banka sektörünün daha yakın işbirliği yapması sonucunda İslam Devletine giden paraların önü kesilecek.

- Güney Amerika’da safari turu yapmakta olan Amerikalı bir çifte aslan saldırdı, olayda kadın turist hayatını kaybetti.

EXPRESSEN

- Örebro ve Stokholm bölgesinde, Suriye ve Irak’taki İslam Devletine asker topladıklarından ve bu kişileri eğittiklerinden şüphelenilen iki kişi gözaltına alındı.

- Solna’da inşası devam eden Karolinska Hastanesi’nin maliyetinin daha önce açıklanan rakamdan 9 milyar kron daha fazla olacağı ve rakamın toplamda 61 milyar kronu bulacağı bildirildi.

- Mısır’da Mayıs ayında 64 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi.

- Çin’in güneyinde yaklaşık 458 kişiyi taşıyan bir gemi battı. Şu ana kadar sadece 7 kişi kurtarılırken geri kalanların akıbeti henüz bilinmiyor.
Editör: İsveç Gündemi