DAGENS NYHETER
- Adalet ve Göç Bakanı Morgan Johansson göçmen işçilerin çalışma koşullarını iyileştirecek yeni önerilerinin olduğunu söyledi.

- Yunanistan’da yapılacak referandum öncesinde, oy pusulaları karmaşık ve anlaşılması zor olduğu gerekçesiyle eleştiriliyor.

- Hristiyan Demokrat Parti lideri Ebba Busch Thor, İslam Devleti adına savaşan İsveçlilerin vatan haini sayılarak, ömür boyu hapse mahkûm edilmeleri gerektiğini bildirdi.

- Endonezya’da askeri bir uçağın ülkenin kalabalık şehirlerinden Medan’daki bir otelin üzerine düşmesi sonucunda yüzden fazla kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

- Estonya Dışişleri Bakanı Keit Pentus-Rosimannu, NATO’nun Baltık Ülkeleri’nde gücünü artırmasının Rusya’ya karşı caydırıcılığı artırmak açısından önemli olduğunu söyledi.

SVENSKA DAGBLADET

- Genelkurmay Başkanı Sverker Göranson Almedalen’deki konuşmasında, İsveç'in Rusya tarafından askeri bir tehditten çok uzak olduğunu, ancak Rus uçaklarının sınıra çok yakın ve provoke edecek uçuşlar yaptığını da sözlerine ekledi.

- İsveç Demokratları’nın lideri Jimmie Åkesson anaokulunda çocukların daha küçük gruplar oluşturularak eğitim almalarını sağlayacak, yıllık bir milyar kron tutarında bir bütçeyi kapsayan yeni ve kapsamlı bir reform paketi oluşturmak istediklerini belirtti.

- İsrail Ship to Gaza inisiyatifine ait Marianne av Göteborg gemisinde bulunan 18 kişiden altısını serbest bıraktı.

- Aşırı sıcak hava dalgası İspanya ve Portekiz’i etkisi altına aldı. Hava sıcaklığı 40 dereceye ulaştı.

- İran’la gerçekleştirilen nükleer müzakerelerde verilen zamanın dolmasına rağmen bazı konulardaki anlaşmazlıklar hâlâ çözülemedi.

- Mustafa Can Kobani’ye gitti ve izlenimlerini Svenska Dagbladet’e yazdı.

AFTONBLADET

- Almedalen’de konuşan Hristiyan Demokrat Parti lideri Ebba Busch Thor’dan radikal öneriler; İD adına savaşan İsveçliler vatan haini sayılmalı ve İsveç Jas Gripen savaş uçakları İD ile savaşmak için kullanılmalı.

- U21'de Avrupa Şampiyonu İsveç oldu.

- Çin Seddi uğradığı talan sonucu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

- Lisa Holm cinayetinde gözaltına alınan iki kardeşten birisi serbest bırakıldı.

EXPRESSEN

- İslam Devleti ve El Nusra Cephesi adına savaşlara katılmakla suçlanan 24 yaşındaki bir kişi Norveç’te sekiz yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

- Geçtiğimiz aylarda Fransa’da meydana gelen uçak kazasından sonra Germanwings Hava Yolları kazada ölenlerin ailelerine 25 bin avro tazminat ödeme teklifinde bulundu.

- Saab İsveç savunma sistemi için iki adet deniz altı üretecek. Deniz altıların maliyeti 8,6 milyar kron olurken, teslimat 2024 yılında gerçekleşecek.

- Ukrayna Rusya’dan doğalgaz alımını durdurdu.
Editör: İsveç Gündemi