İsveç'te tedavi alamadığını belirten ailenin çağrısına Türkiye'nin çok hızlı bir şekilde vatandaşını alıp tedavi etmek için Türkiye'ye götürmesi İsveç basınında da geniş yer buldu.

Sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulunan hastanın kızlarına Türkiye'den hızlı bir şekilde cevap gelmesi İsveç'te tartışmalara yol açtı.

İsveç gazetesi Aftonbladet hasta transferini televizyondan son dakika haberi olarak canlı yayınladı.

"Hızlı gitti"

Aftonbladet fotoğrafçısı Krister Hansson Pazar sabahı havaalanında bulundu. Olayların hızlı geliştiğini ve hastanın çok çabuk götürüldüğünü belirtti.

Hansson, iki araba bir güvenlik aracının arkasına geçti ve ambulans uçağının genellikle park ettiği piste çıktı. Sonra adam bir sedyeye yüklendi. Yarım saat sonra uçağın ayrıldığını söyledi.

Güney bölgesindeki polis Aftonbladet'e tıbbi bir vaka ile ilgili olarak havaalanında olduklarını ancak daha fazla ayrıntı vermek istemediklerini doğruladı.

Skåne bölgesi: "Olayı biliyor"

Skåne Bölgesi, hastanın gizliliği nedeniyle münferit vakalar hakkında yorum yapmadıklarını, ancak "konuyu medyada yazılanlar aracılığıyla bildiklerini" doğruladıklarını söylüyor.

Skåne bölgesi basın sekreteri Jimmy Gottfridsson, "Kovid-19 olgularının tedavisi için neyin geçerli olduğuna dair rutinlerimiz vardır ve her vakada tıbbi değerlendirmeler yapılır. Aynı zamanda, kovid-19 vakalarının çoğunun hastanelerde tedavi edilmediğini belirtmek önemlidir" yorumunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi