İsveç Başbakanı Stefan Lövfen ve Halk Sağlığı Kurumu ile ilgili yetkililer bilgilendirme için basın toplantısı düzenledi.

Stefan Lövfen, Virüsün yayılmasını durudurmaya yardım etmemiz son derece önemlidir diyerek, yeni koronavirüsünün genel yayılma riski çok yüksek, İsveç Halk Sağlığı ve Toplumu için önemli bir tehdit oluşturuyor diyerek sözlerine devam etti.

Lövfen: "Enfeksiyon oranının düşürülmesi artık çok önemli" dedi.

Lövfen, "Ülke olarak bir araya geleceğiz ve bunu birlikte ele alacağız" dedi.

Korona virüsünün ekonomi üzerinde zaten önemli bir etkisi oldu. Yakın gelecekte daha fazla etki yapacaktır diyen Lövfen, şirketleri ve çalışanları zor durumda bırakmayacağız dedi.

Lövfen, semptomları olan insanları evde kalmaları konusunda çağrı yaptı.

Ellerinizi sabun ve ılık suyla yıkayın diyen Lövfen, hijyenin önemine dikkat çekti.

Hükümet herkes için günlük hayatı etkileyen kararlar aldı ve gerekirse başka kararlar almaktan çekinmeyiz diyen Lövfen, hastalara bakmak ve yayılmaya karşı koymak için gece gündüz çalışan sağlık personelilerine çalışmaları nedeniyleyle teşekkür ederek, seslendi. Büyük çabalar gösterdiniz ve gelecekte büyük çabalar göstermeye devam edeceksiniz ve bunun için İsveç'in bütününden çalışmalarınıza destek ve takdir var dedi.

Başbakan Stefan Lövfen genel konuşmasını böyle tamamlarken, devamında genel çalışmalarla ilgili Sosyal Koruma ve Hazırlık Ajansı genel müdürü Dan Eliasson konuştu.

Eliasson bize MSB'nin komuoyunu harekete geçirmeye çağıran hükümet duyurusu gönderdiğini söyledi.

Hangi önlemlerin alınması gerektiğine dair çok çeşitli topluluk bilgileri sağladık.

Bir bilgilendirme çabası göstererek, halkın hangi önmelerin alınması gerektiği konusunda bilgilendirilme konusunda yardım ediyoruz yorumunda bulundu.

Eliasson, yardım edersek, toplum ve sağlık hizmetlerinin kaynakları daha uzun sürecek diyerek toplumun sakin olmasını istedi.

Sosyal İşler Genel Müdürü Olivia Wigzell: Son günlerde sağlık çalışanlarının tıbbi malzeme eksikliği ile ilgili  çeşitli siparişler verdiğini dile getirdi.

Durumun acil olduğuna dair birçok bildiri alıyoruz, bu bildirileri inceliyoruz ve ilgileniyoruz şeklinde ifadeler kullandı.

Yaşlı bakımında sorumlu tüm personel ile bir diyalogumuz var ve bu hafta destek sunacağız dedi.

Wigzell, sağlık çalışmalarını çalışmaları nedeniyle takdir ederek teşekkür etti.

Durumun acil olduğuna dair birçok uyarı alıyoruz ve bu uyarıları dikkate alıyoruz. Bu çalışma yetkililerin ülkenin 21 bölgesi ile işbirliğine dayanıyor diyen Olivia Wigzell, gerekli önlemler alınacaktır ifadeleri kullandı.

Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson konuşması:

Koronavirüse benzer semptomları bilen herkes evde kalmalıdır.

Carlson, "En savunmasız kişileri korumak zorundayız" dedi.

Enfeksiyon riski hakkında geçen haftadan beri artan sorularla ilgili Johan Carlson şunları söyledi:

"Bu en yüksek konumumuz. Ülkede yaygının sürdüğünü ancak ne kadar olduğunu hala göremediğimizi not ediyoruz.

Başbakan Stefan Löfven, Çalışanlar bu nedenle işsiz kalmak zorunda kalmamalı, bu yüzden iş dünyasını destekliyoruz ve yakın gelecekte girişimcileri ve çalışanları eyalette bırakmak istemediğimizi göstermek için daha fazla önlem alacağız.

Hükümet İsveç sınırlarını kapatmayı tartıştı mı?

Löfven, "Hayır" tartışmadık.

Toplantıdaki genel değerlendirme ve açıklamalara bakıldığında İsveç devlet olarak kendi mücadele tarzını benimseyerek ve bu yönde ısrarcı olmaya devam ettiği görülüyor.

Okulların kapanmasına dair her hangi bir konunun gündemde olmadığı toplantı gazetecilerin sorularıyla devam etti.

Farklı yeni bilgiler gelmesi halinde tekrar okuyucularımızla paylaşılacaktır.

Editör: İsveç Gündemi