Halk Sağlığı Kurumu'nun aşı teslimatlarının ağır gelmesi nedeniyle salgının farklı bir boyut kazandığı ve son günlerde mutasyonlarla birlikte yeniden vakaların artmasıyla üçüncü dalga endişesi ciddi şekilde arttı.

İsveç'in kısıtlamalar konusunda yeni adımlar atmasının vaka sayılarına henüz bir etkisi yokken, Anders Tegnell bugünkü basın açıklamasında, maalesef iyiye gitmiyoruz ve üçüncü bir dalga geliyor ifadeleri kullandı.

Avrupa'daki bazı ülkeler yaşanan aşı tedariği krizi nedeniyle farklı alternatif çözümler üretmek üzere harekete geçerken, İsveç'te de bu konu ciddi şekilde konuşulmaya başlandı.

Riksdag'daki siyasi bir çoğunluk, İsveç'in AB anlaşması dışında kendi olanaklarıyla aşı alımında farklı alternatifler üzerinde durması gerektiğini düşünüyor.

Ilımlılar (Moderaterna) Parti lideri Ulf Kristersson, "Daha fazla bekleyemeyiz" diyerek, İsveç'in AB anlaşması dışında aşı tedariği sağlaması gerekiyor ifadeleri kullandı.

İsveç basınında yer alan haberlere göre, KD, L, SD ve V partileride getirilen öneriyi destekliyor.

Hem Danimarka hem de Avusturya, AB anlaşmaları dışında kendi planları doğrultusunda farklı kaynaklardan aşı satın almayı planlıyor.

İsveç'inde bu yönde bir adım atması gerektiği konusunda mecliste önemli bir çoğunluk var.

Çin ve Rusya aşılarına yönelen bazı Avrupa ülkeleri, AB'nin aşı tedariğindeki aksamaları aşmak için bu yola başvurduğu söyleniyor.

Editör: İsveç Gündemi