İsveç, ölümle sonuçlanan silahlı saldırıların en yaygın olduğu Avrupa ülkeleri listesinin en altından en üst sıralarına yükseldi.

Brå Suç Önleme Konseyi'nin yaptığı yeni bir araştırmaya göre, 2014 ve 2017 yılları arasında 
İsveç, Hırvatistan sonra en fazla cinayet yaşanan ülke oldu.

Ajans, 2014 ve 2017 yılları arasında Avrupa'daki tüm ülkelerdeki istatistikleri karşılaştırdı.

2017'den sonra, otorite daha az ülkeyi karşılaştırdı ve İsveç, ölümle sonuçlanan saldırıların sayısı açısından ilk sırada yer alıyor.

Brå, İsveç'in Avrupa'da 2000 yılından bu yana ölümle sonuçlanan silahlı saldırıların sayısının arttığı tek ülke olduğunu belirtiyor.

Brå soruşturmacısı Klara Hradiolova-Selin düzenlediği basın toplantısında, "İsveç'te ateşli silahlarla ölümcül şiddet anlamında gördüğümüz artışın başka hiçbir ülkede görülmedi" ifadeleri kullandı.

Çalışma, on ölümcül saldırıdan sekizinin suç ortamlarında gerçekleştiğini gösteriyor. Suçlar, diğer şeylerin yanı sıra uyuşturucu kaçakçılığı ve suç şebekeleriyle bağlantılı.

Güney bölgesi polis şefi Håkan Jarborg ortaya çıkan tablo karşısında şaşırmadığını söyledi.

"Ne yazık ki, bu durum daha önce gördüklerimizi doğruluyor" ifadeleri kullanarak, basın toplantısında, İsveç'teki artışın benzersiz olduğunu söyledi.

Ölüm nedeni verileri

Toplam ölümcül şiddet söz konusu olduğunda bile, İsveç Avrupa'da listenin en alt sıralarından üst sıralarına kadar yükseldi.

Brå, hükümet adına diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında ölümcül silahlı saldırı ve diğer şiddet yöntemlerini inceledi.

Otorite, yargı verilerinin kullanıldığı Fransa, Almanya, İngiltere ve Galler haricinde, çalışmanın ana kaynağı olarak ölüm nedeni verilerini kullanmıştır.

Editör: İsveç Gündemi