İsveç ordusuna ait keşif uçağı, Belarus ve Ukrayna sınırı boyunca doğu Polonya üzerinde uçtuğu bilgileri yayınlandı.

Uçağın ana görevi, İsveç Silahlı Kuvvetlerinin radyo istasyonunu (FRA) gözetlemek olduğu belirtildi.

İsveç askeri uçağının uçtuğu bölgede nadir yaşanan bir durum olduğu da dikkat çekti.

Flightradar24'te uçağın Linköping'den saat sekizden kısa bir süre sonra ayrıldığını, Belarus ve Ukrayna'nın Polonya sınırı boyunca birkaç kez uçtuğu görüldü.

Hem İsveç Silahlı Kuvvetleri hem de FRA, uçağın İsveç Hava Kuvvetleri'ne ait olduğunu doğruladı. Ancak ayrıntılar hakkında bilgi verilmedi. Gulfstream IV modeli olan uçak Raven olarak adlandırılıyor.

"İşimiz hakkında detaylı veya bireysel uçuşlar hakkında yorum yapmak istemiyorum" diyen FRA İletişim Başkanı Ola Billger, uçağın hava kuvvetlerine ait olduğunu ve normalde FRA'dan sinyal keşif personeli tarafından yönetildiğini söyledi.

"Yakın çevremizdeki gelişmeleri takip ediyoruz"

Ancak FRA, uçağın ana görevinin görevlendirildiği alanda bilgi toplamak olduğunu onayladı. Bir İsveç askeri uçağının orada uçması nispeten olağandışı çünkü çoğunlukla İsveç hava sahasında kalıyorlar.

"Normalde uçaklar genellikle Baltık Denizi'nin üzerindedir, bu nedenle bazen yerlerde de keşif yaparlar" diyen Billger, genel olarak söylenebilecek şey, FRA'nın yurtdışındaki savaşları, çatışmaları yanı sıra yakın çevremizdeki gelişmeleri takip ettiği doğrudur ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi