İsveç eSağlık Ajansı'na göre, İsveç'te bir aşı sertifikası 180 gün geçerli olacak.

Bu, son aşı dozunu son 180 gün içinde almış olanların İsveç'e girerken tamamen aşılanmış sayıldığı ve bu nedenle ek giriş kurallarına uymaları gerekmediği anlamına gelir.

Öte yandan, edinilen bilgilere göre, iki doz aşılama sürecini 180 günden daha uzun bir süre önce tamamlayan kişilerin İsveç'e girerken sorun yaşamamaları için hatırlatma dozu olarak tabir edilen ek aşı olmaları gerekiyor.

İsveç şu anda seyahat amacıyla Avrupa Birliği/Avrupa Ekonomik Alanı'ndan tüm yolcuların girişine izin veriyor.

AB/AEA'dan İsveç'e ulaşan yolcuların, varışta AB Dijital COVID Sertifikasını ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu, AB/AEA'dan gelen yolcuların aşılandıklarını, test edildiklerini veya virüsten kurtulduklarını kanıtlayan bir belge sunabileceklerini gösterir.

Geçerli bir AB Dijital COVID Sertifikası sunma zorunluluğu, 18 yaşın üzerindeki tüm kişiler için geçerlidir.

Yukarıda belirtilen gerekliliğin yanı sıra, gezginlerin İsveç'te kaldıkları süre boyunca genel yönergeleri de izlemeleri gerekmektedir.

Yurt dışından gelen tüm gezginlerin İsveç'te geçerli olan genel yönergeleri ve önerileri izlemeleri isteniyor. Şu anda semptomsuz test yaptırmak için herhangi bir öneri yoktur. İsveç Halk Sağlığı Kurumu'ndan yapılan açıklamada , yabancı uyruklular için İsveç'e gelmeden önce negatif bir COVID-19 test sonucu, aşı sertifikası veya iyileşme sertifikası şartı bulunduğu unutulmamalıdır.

Onlarca AB üyesi olmayan ülkeden gelen yolcular da muafiyetlerden biri kapsamında olmak kaydıyla İsveç'e seyahat amaçlı giriş yapabilirler.

İsveç makamları, belirli kategorilere giren üçüncü ülke yolcularının giriş yasağına tabi olmadığını açıkladı. Bu, AB/AEA dışındaki ülkelerden gelen yolcuların, COVID-19 sertifikalarının tanınması koşuluyla İsveç'e Avrupalılarla aynı kurallar çerçevesinde girebilecekleri anlamına gelir.

Şu anda İsveç, AB DCC'ye başarıyla bağlanan tüm üçüncü ülkelerin yanı sıra AB'nin güvenli listesinin parçası olan ülkeler tarafından verilen COVID-19 geçişlerini tanıyor.

Yetkililer, "AB Covid Sertifikalarına eşdeğer sertifikalar, benzersiz tanımlayıcı dışında aynı bilgileri içermelidir" dedi.

Daha önce İsveç, giriş öncesi test şartını kaldırmıştı. 21 Ocak'tan bu yana, İsveç'e ulaşan yolcuların, varıştan önceki 48 saat içinde alınan negatif bir COVID-19 testi sonucunu sunmaları gerekmemektedir.

Editör: İsveç Gündemi