1628’de çıktığı ilk seferinde Stockholm’de alabora olup batan Vasa gemisinin battığı bölgede yeni bir gemi enkazına ulaşıldı. 

Deniz dibinde geçirdiği 333 yıldan sonra çıkarılarak müzede sergiye koyulan dev savaş gemisinin kardeşi olduğu iddia edilen yeni bir gemi enkazına ulaşıldı.

Vasa gemisi dünyanın en güzel şekilde muhafaza edilmiş 17. yüzyıl gemisidir ve Stockholm'de özel olarak inşa edilmiş bir müzede sergileniyor. Eşsiz bir sanat hazinesi olarak kabul edilen Vasa, Geminin yüzde 98'i özgün parçalardan ve yüzlerce oyma heykelden oluşuyor.

Geminin kendisinin yanı sıra, Vasa Müzesi, Vasa'nın pek kısa ancak aynı zamanda çok uzun süren geçmişini tanıtan çeşitli sergilere ev sahipliği yapıyor.

Vasa gemisinin uzun hikayesinden sonra arkeologları heyecanlandıran yeni bir gemi enkazına ulaşıldı. Deniz arkeoloğu Jim Hansson, "Yüzerken aniden büyük bir duvar çıkıyor" dedi.

Dün bildirilen Vaxholm sularındaki 17. yüzyıldan kalma bir savaş gemisi bulundu. Dalışları tamamlayan deniz arkeologları, bunun Vasa'nın kardeş gemisi olduğuna inanıyor.

Bugünkü basın toplantısında, bulguların fotoğrafları gösterildi. 1628 yılından bu yana suyun altına olduğu tahmin edilen gemi ile ilgili çalışmalar sürüyor.

Editör: İsveç Gündemi