Malmö'de son 3 günde ard arda patlayan üçüncü bombalı saldırı, etrafta korkuya neden oldu. Polis patlamaları yapanların eski Yugoslavya kökenli suç çetelerinin olduğunu düşünüyor.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, Malmö'nün merkezindeki belediyeye ait "Sosyal Faaliyetler" dairesinin önüne konan bomba büyük bir gürültüyle patladı. Patlama anında sokağın boş olması muhtemel bir faciayı önlerken, binada maddi hasar meydana geldi.

Çevrede ki onlarca arabanın hasar gördüğü olayda, çevre binalarda oturanlar panik halinde sokakları doldurdu. Polis olay yerine gelerek patlamanın olduğu sokağı güvenlik çemberine aldı. Polis, patlama ile ilgili olarak soruşturma başlattı.
Malmö'de 3 Gün önce de Müslümanların gittiği bir lokale bombalı saldırı yapılmış, ardından da Malmö merkeze yakın bir mahallede parça tesirli bomba atılmıştı.


Skane Bölgesi Polis Şefi Göran Mansson SVT'ye yaptığı açıklamada el yapımı parça tesirli bombaların eski Yugoslavya'dan getirildiğini tespit ettiklerini ve eski Yugoslavya kökenli çetelerin bombalı saldırıları gerçekleştirildiği yönünde şüphelerinin olduğunu söyledi.
Editör: İsveç Gündemi