Expo 2020 Dubai Bürosu Genel Müdürü Najeeb Mohammed Al-Ali, bugün yapılan törenle İsveç bakanına katıldı. Ağaç dikimi, köşkün iklim üzerindeki etkisini en aza indirgemek için tamamen ahşaptan inşa etme hırsıyla rezonansa giriyor. Hallberg, "Köşkün kendisini yenilenebilir bir malzemeyle inşa etmek hem İsveç öncelikleri hem de dünya sergisine olan güçlü iklim odağı ile tamamen uyumludur." dedi.

"İnovasyon için ortak yaratma" konulu İsveç Köşkünü sürdürülebilirliğe güçlü bir odaklanmanın altını çiziyor.

İsveç Expo organizasyonu, İsveç'in sürdürülebilir ve büyük ölçekli orman ekiminin vurgulandığı bir film hazırladı. Filmi izlerken, ağaç dikme törenine davet edilen 100 misafir, İsveç köşkünün ağaçlarının geçtiğimiz baharda toplandığı Dalarna bölgesinin geniş ovalarına seyahat edebildi. Köşk için toplanan her ağaç için üç yenisi dikilecek. İsveç köşkü, Expo 2020'nin sürdürülebilirlik bölgesinde yer alacak.

Hallberg,"Köşkümüz, İsveç'in araştırma ve inovasyon kapsamında sunabileceği en iyisini gösterecektir. Köşkün kendisini yenilenebilir bir malzemeyle inşa etmek, hem İsveç öncelikleri hem de dünya sergisinin güçlü iklim odağı ile tamamen aynı." dedi.

Toprak Dikme töreni sırasında, Bakan Hallberg, İsveç'in Expo 2020 sahasının sürdürülebilirlik bölgesinde İsveç Köşkünün inşa etmenin temel nedeni olarak yenilikçi çözümleri sürdürülebilir uygulamalarla birleştirmeye odaklandığını belirtti. Ayrıca, İsveç'in temasının önemli bir parçası olan, İnovasyon için ortak yaratma olan küresel ortak yaratmanın önemini de vurguladı.

İsveç'in Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Henrik Landerholm, "İsveç'in Dubai'deki Expo 2020'deki köşk inşaatının temelini attığım için çok gurur duyuyorum. Sadece bir yılda dünyanın gözleri BAE'ye odaklanacak ve bu, ülkenin en yeni teknolojiyi ve yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler göstermesi için bir fırsat olacak."

"BAE'de İsveç imajı, genellikle doğa ve güzel manzaralarla ve aynı zamanda güçlü geri dönüşüm kültürüyle ilişkili olarak çok olumludur. İsveç'in aynı zamanda dünya lideri şirketlerle yenilikçi ve seçkin bir yüksek teknoloji ülkesi olduğunu ve önemli iş ve işbirliği fırsatlarının olduğunu göstermek istiyoruz." dedi.

Editör: İsveç Gündemi