Hafta sonu olması nedeniyle basın toplantısının yapılmadığı İsveç'te dünden bu yana sisteme 948 yeni vaka kayda geçerken, 17 kişinin daha covid-19 bağlantılı yaşamını yitirdiği yazıldı.

Güncellenen yeni verilere göre, ülkedeki toplam vaka sayısı 43 bin 887'ye yükselirken, hayatını kaybeden kişi sayısı 4 bin 656'ya ulaştı.

Hastanelerde tedavi gören ve yoğun bakımda bulunan toplam hasta sayısı 2 bin 162 olarak açıklanırken, Tegnell'den gün içinde, salgın riskine karşı tanımadığını insanlarla temas kurmaktan kaçının açıklaması geldi.

İsveç devlet ajansı TT'ye konuşan Anders Tegnell, salgının devam ettiğini ve hala durumun kritik olduğunun altını çizerek, temastan kaçınması gerektiğini hatırlattı.

Tegnell, aile içinde sürekli temasta bulunan insanların fazla risk taşımadığını, çünkü bu insanların zaten birbirini bildiğini ifade ederek, salgın sürecinde yeni tanımadık insanlarla temastan kaçınmanın önemli olduğunu vurguladı.

Salgının merkezi olan başkent Stockholm'de vaka sayısı 14 bin 571'e yükselirken, bölgede şuana kadar covid-19 kaynaklı hayatını kaybeden kişi sayısı 2 bin 137 oldu.

Son zamanlarda salgının giderek arttığı bölgelerden biri olan Västra Götaland'da vaka sayısı 7 bin 589'a yükseldi. Bu bölgedeki şuana kadarki can kayıpları ise 602 olarak kayıtlara geçti.

Editör: İsveç Gündemi