ABD’li gezginlerin yakında Avrupa seyahati için başka bir seçeneği olacak… İsveç. Bu hafta İsveç , 30 Haziran’dan itibaren ABD de dahil olmak üzere birçok ülkeden gelen yolculara sınırlarını yeniden açmayı planladığını duyurdu . ABD’den gelen yolcuların, yola çıktıktan sonraki 48 saat içinde yine de COVID-19 için negatif test etmeleri gerekecek.


 İsveç sınırının Amerikalı gezginlere açılması, günlerin uzun olduğu ve açık hava maceraları potansiyelinin sonsuz olduğu bir mevsim olan yaza girerken İsveçliler geliyor .

Visit İsveç’in sözcüsü Melinda Martino, Travel Leisure’a “İsveç’te yaz gerçekten büyülü bir zaman” dedi.  Amerikalı gezginler bir yıldan fazla bir süredir İsveç’ten men edildi, ancak bu ayın sonuna kadar ABD pasaportu sahiplerinin ülkeyi ziyaret etmesi bazı Avrupalı ​​sakinlere göre daha kolay olabilir . İsveç, COVID-19 aşısı veya iyileşme kanıtı gösteremeyen Avrupalı ​​gezginlere giriş yasağını uzattı. Bu kural en az 31 Ağustos’a kadar yürürlükte kalacak.


 
Danimarka, Norveç, İzlanda ve Finlandiya dahil olmak üzere diğer İskandinav ülkelerinden seyahate COVID-19 testi şartı olmaksızın izin verilir. İsveçli yetkililer, Avrupa’dan İskandinav komşularının ötesine seyahati sınırlamaya devam etme gerekçeleri olarak koronavirüs seviyelerini gösterdi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün mevcut en son verilerine göre İsveç, pandeminin başlamasından bu yana bir milyondan fazla COVID-19 vakası ve yaklaşık 15.000 ölüm bildirdi . WHO, yedi milyondan fazla COVID-19 aşısı uyguladığını bildirdi.

Amerikalı Gezginler İçin Avrupaya Giriş Kuralları Nelerdir?
The Local, okuyuculardan aldığımız birçok sorudan, bu yaz tatil için, ikinci evlerini ziyaret etmek veya uzun zamandır görmedikleri aile üyelerini görmek için bu yaz Avrupa’ya seyahat etmek isteyen Amerikalıların sayısını biliyor. Ancak, Avrupa’daki çoğu ülkede enfeksiyon oranlarının düşmesine rağmen, seyahat sorunlu olmaya devam ediyor ve bazı AB ülkelerinde, tam aşılı Amerikalılar için bile hala yasak. Ayrıca, Avrupa genelinde kuralları uygulamaya koymadan önce bile ABD’nin, Amerikalı gezginlerin Avrupa ülkelerine seyahat ederken uyması gereken kendi kurallarına sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Editör: İsveç Gündemi