1 Temmuz'dan itibaren:

- Etkinliklerde katılımcı sayısı artırılacak, bu da daha büyük bir izleyici tavanına izin verildiği anlamına gelir.

- Egzersiz yarışları ve gösterilere de tekrar izin veriliyor. Ticaret fuarları da yeniden açılabilir.

- Sosyalleşme konusunda aile içi iletişimde kalın tavsiyesi kaldırıldı. Ancak sosyal mesafenin korunmasına dikkat ederek sosyalleşmek gerektiğine dikkat çekildi.

- Bir masada en fazla dört kişinin oturması ile ilgili kuralda kaldırıldı. Yeni tavsiyeye göre 8 kişi bir masaya oturabilir. Restoran ve barlar 22.30'dan daha uzun süre açık kalabilir.

Basın toplantısı, geçiş hükümetinin kısıtlamaları kaldırma planı nedeniyle yapıldı.

"İsveç'in zor bir siyasi durumda olmasına rağmen, hükümet pandemi hakkında kararlar alabilir ve almaya devam edebilecek. Pandemi sırasında dünya için uzun ve zor bir zaman oldu ve üç dalga yaşadık" diyen Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren, aşıların ilerlemesi sayesinde durumun düzeldiğini görüyoruz ifadeleri kullandı.

"Enfeksiyonun yayılması keskin bir şekilde azaldı. İsveç'in yetişkin nüfusunun yüzde 57'si en az bir doz aşı aldı ve her üç kişiden biri tam olarak aşılandı" diyen Sosyal İşler Bakanı Hallengren, "Aynı zamanda pandeminin bitmediğini de hatırlatmak istiyorum" diyerek salgınla mücadele konusunda yardım almaya devam etmemiz ve hâlâ geçerli olan tavsiyelere uymamız gerekiyor ifadeleri kullandı.

Kültür ve Demokrasi Bakanı Amanda Lind, 1 Temmuz'dan itibaren daha büyük bir kamu çatısına izin verileceğini söyledi.

Bu 2. adımda geçerlidir:

Kültür, spor ve dini topluluklar için bu, daha fazla insanın daha fazla yetiştirilmesine izin verileceği anlamına gelir.

Organizatörler, binaları bölümlere ayırabilmelidir. Bir salonun büyüklüğünü hesaba katabilmelisiniz.

Kapalı alanda, 50 katılımcıya izin verilir. Koltuğunuz varsa, 300 kişiye izin verilir.

Açık havada 600 kişiye izin verilir. Statlarda oturulması halinde, 3.000 kişiye kadar izin veriliyor.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson, İsveç'in kısıtlamaları gevşetme konusunda 2. aşamaya geçtiğini söyledi:

"Pandemi bitmemiş olsa da artık bir sonraki adıma geçebiliriz. Ortak çabalarla pandemiyi geri püskürtebildik" diyen İsveç Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson, giderek daha fazla insan aşılanırken hastanelerde bakılan insan sayısının azalmaya devam ettiğini söyledi.

- 1 Temmuz'dan itibaren önerileri enfeksiyon durumuna uyarlamaya devam edebiliriz. Özel temas söz konusu olduğunda dikkatli olmalı ve açık havada görüşmek tercih olmalı ancak sadece en yakın çevrede görünme kısıtlaması kaldırılmıştır ifadeleri kullandı.

- Restoranlarda çalışma saatleri yönetmeliği kaldırıldı. 8 kişi bir arada oturabilirsiniz, ancak masa servisi hala geçerlidir.

- Alışveriş merkezleri, mağazalar ve toplu taşıma gibi yerlerde kalabalıktan kaçınmalısınız.

- Tek başına Alışveriş yapma tavsiyesi, Toplu Taşımada maske takmak kaldırıldı.

"Öneriler hafifletilse bile dikkatli olmak önemlidir" diyen İsveç Halk Sağlığı Kurumu genel müdürü Johan Carlson, yeni virüs varyantları nedeniyle hala belirsizlik olduğunu ve herkesin henüz aşı olmadığını hatırlatarak dikkatli olmakta fayda olduğunu hatırlattı.

Editör: İsveç Gündemi