Sosyal Demokrat Partinin İsveç’in Dalarna bölgesinin ilk ombudsmanı Evin Çetin sosyal medya hesabı üzerinden, Türk askerinin tek taraflı barışı bozduğunu ve İŞİD'e karşı ABD ile savaşan PKK'nın Türk jetleri tarafından bombalandığını iddia eden yorumlar paylaştı.

Bu yorumların tek taraflı ve maksatlı olduğunu belirten İsveç'te yaşayan Ayla Yasemin Dağoğlu ise, PKK'nın polisleri şehit ettiğini, sivil vatandaşları kaçırdığını ve iş makinelerini yaktığını belirtti. Bu  yoruma dayanamayan Evin Çetin, Ayla Yasemin Dağoğlu'nun yorumunu İsveçlilerin görmemesi için hemen silerek sosyal medya hesabından da attı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Ayla Yasemin Dağoğlu, Evin Çetin'in kendini İsveçlilere demokrasi ve özgürlük havarisi gibi sunduğunu ve tek taraflı yorumlarla İsveçlileri etkilemeye çalıştığını söyledi.

Evin Çetin'in en ufak eleştiriye bile tahammüllü olmadığını söyleyen Ayla Yasemin Dağoğlu, ''hakaret içermeyen yorumumu silerek ve yorum yapmamı da yasaklayarak ne kadar düşünce özgürlüğüne saygılı olduğunu ortaya koydu'' dedi. 

Editör: İsveç Gündemi