Dünya Sağlık Örgütü, Küresel Yol Güvenliği 2015 raporunu açıkladı... Örgüte göre her yıl dünya üzerinde 1 milyon 250 bin kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Dünya'da en az kişinin trafik kazalarından öldüğü ülke İsveç olduğu belirtildi. 
Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı Küresel Yol Güvenliği 2015 Raporu'nda, trafik kazalarının az gelişmiş ülkelerde daha fazla cana malolduğu belirtiliyor. Dünyadaki araçların yüzde 54'ü düşük ve orta gelirli ülkelerde olmasına rağmen trafik kazalarının yüzde 90'ının bu ülkelerde meydana geldiğine de raporda dikkat çekiliyor.

Rapora göre, ölümlerin en az yaşandığı yer Avrupa, en fazla yaşandığı yer ise Afrika... Trafik kazalarının her yıl 1 milyon 250 bin can aldığına işaret edilen rapora göre ,Türkiye'de ise her yıl 6 binden fazla kişi trafik kazalarında can veriyor...

Ölümlerin yüzde 23'ünün motosiklet kazalarından kaynaklandığına dikkat çekilen raporda, kazalarda ölenlerin yüzde 22'sini yayaların, yüzde 4'ünü ise bisiklet kullanıcılarının oluşturduğu kaydediliyor.
Editör: İsveç Gündemi