İsveç İstanbul Başkonsolosluğu Türk-İsveç İşbirliği kapsamında önemli bir duyuru yayınladı.

İstanbul İsveç Başkonsolosluğu bünyesindeki Türk-İsveç İşbirliği birimi, İsveç Hükümeti kararı ile uzun yıllardır faaliyet göstermektedir. Demokrasi, insan hakları ve cinsiyet eşitliği konularında her yıl belli sayıda proje başvurularını kabul ederek destekleyen birim bu yıl için başvuru tarihlerini açıkladı.



Bu bağlamda yapılan duyuru şöyle:

"İstanbul İsveç Başkonsolosluğu Türk İsveç İşbirliği birimi 2015 yılı proje başvuruları için  son tarih 1 Mart 2015 dir . Başvurulan projelerin süresi tercihen 1 Mayıs- 31 Aralık 2015 olmalıdır. Proje başvuru bütçesi Türk Lirası olarak  düzenlenmelidir. 



İstanbul İsveç Başkonsolosluğu bünyesindeki Türk-İsveç İşbirliği Birimi, İsveç Hükümeti kararı ile 2001 yılı itibari ile faaliyet göstermektedir. Birimin görevi, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik doğrultusunda sürdürdüğü reform sürecini desteklemektir. İsveç Hükümeti 2014-2020 yılları arasında geçerli olacak bir sonuç işbirliği stratejisini yürülüğe soktu. Bu stratejinin uygulansmasından İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SİDA) ve İsveç Başkonsolosluğu İstanbul sorumludur. Türk-İsveç İşbirliği Birimi demokrasi, insan hakları vi cinsiyet eşitliği konularında her yıl belli sayıda proje başvurularını kabul etmektedir.



Destek başvuruları hakkında bilgi aşağıda yer almaktadır.



Deste başvurusu 

Başvurunuzu yapmadan önce İsveç hükümeti tarafından sunulan stratejiyi okumanızı tavsiye ederiz (strateji ingilizce ve isveççe olarak mevcut).



Eğer projeniz belirtilen konu başlıkları altında yer alıp almadığından emin değilseniz aşağıdaki e-mail adresleri aracılığı ile irtibat kurup önbilgi alabilirsiniz.





İrtibat bilgileri:

Türk-İsveç İşbirliği birimi yöneticisi- Sevil Özmen

[email protected]



Türk-İsveç İşbirliği birimi asistanı- Didem Özalp

[email protected]



Consulate General of Sweden in Istanbul

Istiklal Caddesi 247

P.K. 125

Beyoğlu 34433 Istanbul

[email protected]

Tel +90 212 334 0600

Fax +90 212 334 0628



Kimler Başvurabilir?

Akademik, siyasi, devlet kurum ve kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler, vakıflar ve düşünce kuruluşları başvurabilir. Bireysel ve şirket başvuruları kabul edilmemektedir. "



Semihhan AYDEMİR / İsveç Gündemi



Editör: İsveç Gündemi