İsrail Dışişleri Bakanlığı, Wallström'ün “İsrail’in son dönemde Filistinlilere uyguladığı yargısız infazların soruşturulması” yönündeki çağrısına sert tepki gösterdi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Wallström'ün sözleri “sorumsuzca” ve “gerçeklikten uzak” olarak nitelenerek, “İsveç Dışişleri Bakanı, terörü destekleyerek şiddeti teşvik etmektedir” ifadesine yer verildi.

İsveç medyasında bugün çıkan haberlerde, Wallström'ün “İsrail’in son dönemde Filistinlilere yönelik uyguladığı yargısız infazların soruşturulması” çağrısında bulunduğu aktarılmıştı.

Wallström’ün, Paris'teki terör saldırılarının ardından yaptığı, "Sadece İsveç'te değil tüm dünyada radikalleşen çok sayıda kişi olduğu için endişelenmeliyiz. Şimdi bir kez daha Ortadoğu'daki, özellikle de gelecek umutlarını yitiren Filistinlilerinki gibi bir duruma geri döndük. Ya bu çaresizlik durumunu kabul edeceğiz ya da şiddete maruz kalacağız" şeklindeki açıklama da İsrail’in tepkisini çekmişti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in Tel Aviv Büyükelçisi Carl Magnus Nesser'i Bakanlığa çağırarak "Wallström'ün yorumlarından duyulan memnuniyetsizliği" iletmişti.
Editör: İsveç Gündemi