İsveç Aftonbladet gazetesinin haberine göre,İsveç'li barış gönüllüsü, Uluslararası Dayanışma Hareketi (International Solidarity Movement) üyesi 30 yaşında ki Anna, İsrail askerlerinin  kauçuk kaplı çelik mermisiyle başından yaralandığını belirtti.
Aftonbaldet gazetesine konuşan Anna,  merminin başını sıyırıp geçtiğini ve şans eseri, hayatta olduğunu  ifade etti. Çok kan kaybettiğini söyleyen Anna, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığını kaydetti.

Cuma günü öğleden sonra tamamen barışçıl bir gösteri yapıldığına işaret eden Anna, Filistinli  binlerce erkeğin İsrail askerleri tarafından suçsuz yere evlerine baskın yapılarak tutuklandıklarını belirterek, 'yakınları, tutuklu Filistinliler, akrabalarının fotoğraflarını alarak tamamen barışçıl gösteri yapıyordu. Bizde bu gösterilere destek veriyorduk. İsrail askerleri göz yaşartıcı bomba, boyalı su ve plastik mermi sıkarak göstericileri engellemeye çalıştı. Bir gazeteci kafasından, üç göstericide göğsünden vurulduğuna şahit oldum. Vurulan bu kişilerin sağlık durumlarını ne olduğunu bilmiyorum. Belkide içerisinde ölenler vardır'' diye konuştu.

Expressen gazetesine de, altı haftadır, Filistin'de bulunduğunu söyleyen Anna, ''diğer aktivistler gibi benimde hayatım  tehlikede, ama ne olursa olsun korkmuyorum ve  buradan ayrılmayacağım. Filistin halkının hakkını sonuna kadar savunacağım'' diye konuştu. 

İsveçli Anna'nın tedavi olurken kafasında ki sargıyla çekilmiş fotoğraflı haberi, İsveç gazetelerinin internet sayfalarında manşetten verilirken, İsrail askerine de tepki gösterildi. 
Editör: İsveç Gündemi