banner180

İskandinvya'ya bahar geldi, ağaçlar çiçek açmaya başladı

İsveç Meteoroloji Kurumu, İsveç'te sıcaklığın Noel günü rekor seviyeye ulaşacağını açıkladı.

İskandinvya'ya bahar geldi, ağaçlar çiçek açmaya başladı
  Hz. İsa'nın doğum yıldönümü olarak kabul ettikleri Noel bayramını kutlamaya hazırlanan İskandinavyalılar, bu yıl Noel'i ilk bahar havasında kutlayacak.
İsveç Meteoroloji Kurumu'nun sayfasında yer alan tahmin haritalarına göre, Noel Bayramı'nın kutlandığı 24 ve 25 Aralık günü ,İskandinavya'nın bazı bölgelerinde hava sıcaklığının 13 dereceyi bulacağı belirtildi.

Sayfada, meteroloji uzmanı Alexandra Ohlsson'un, 39 yıl önce İsveç ve Danimarka'nın  Noel'i 13 derece sıcak havada kutlandığını belirten açıklamasına yer verildi. Ohlsson, en son 1977 yılında İskandinavya'da Noel'in sıcak havada kutladığını ve İskandinavya'nın bir çok bölgesinde vatandaşların  Noel'i karsız karşılayacağını ifade etti. 

Öte yandan  yalancı bahar nedeniyle ağaçların çiçek açtığı belirtilirken, çileklerin de olgunlaştığı gözleniyor.

Atila ALTUNTAŞ / İsveç Gündemi

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2015, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner6