Koronavirüs salgını nedeniyle iptal olan uçuşlar yüzünden iade hakkı oluşan yüz binlerce yolcu hala SAS'tan paralarını alamadı.

Pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik çıkmazlık ve bir türlü gerçekleşemeyen iadeler nedeniyle yüz binlerce yolcu SAS ile farklı noktaya geldi.

SAS basın müdürü Freja Annamatz "Söz veriyorum, herkes parasını geri alacak" dedi.

Ancak bu yıl içinde iptal olan uçuşlar nedeniyle parasını geri alamayan bazı yolcular paralarının iadesi için Kronofogden'e başvurdu. Takip edilen süreçte haklı bulunan yolcular içinde Kronofogden'in paraları tahsil etmek için işlem başlattığı belirtildi.

"SAS'ın bizden haber aldıktan sonra zamanında geri ödemediği bazı yolcular var. Bu nedenle, parayı almak için bir varlık araştırması başlatacağız" diyen Kronofogden memuru Anders Fahlén Sundblad, para gelmezse, bunun bir haciz meselesi olabileceğini söylüyor.

Ancak davaların başlaması birkaç haftayı bulabilir çünkü otoritenin sıranın önünde olan başka bir şeyi var. İcra memuru daha sonra SAS'ın hangi varlıklara sahip olduğunu ve borçların ödenmemesine neyin sebep olduğunu araştırılacak.

Kronofogden memuru, Böyle büyük şirketler, genelde iadenin yapılmaması ile ilgili açıklaması, finans bölümünde yaşanna bir hata olarak açıklanıyor dedi.

Önümüzdeki hafta, bazı davaların ödeme için son tarihi var. SAS'ın ödemeleri yapması bekleniyor. Ancak ödemelerin yapılmaması halinde haciz işlemi başlatılacak.

SAS'ın İsveç basın müdürü Freja Annamatz, Kronofogden'e kadar uzanan vakalar hakkında yorum yapmak istemiyor.

"Duruma bakarız ama bundan fazlasını söyleyemem" ifadeleri kullandı.

SAS geri ödeme sözü veriyor

Freja Annamatz, SAS'ın bu yıl 1,3 milyon müşteriye para ödediğini söyledi. Ancak yüz binlerce insan hala iade bekliyor. Freja Annamatz, yaşanan olaylardan ötürü üzgün olduğunu belirterek, "Maalesef yedi günlük geri ödeme şartına ulaşamıyoruz. Kalan müşterilere geri ödeme yaptığımızdan emin olmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" dedi.

İadelerin neden bu kadar uzun sürdüğü ile ilgili: "Bu yılın başlarında başlayan ve çok sayıdaki iptaller nedeniyle yaşanan aşırı yoğun bir durum. Günde 5.000'den fazla vakayla ilgileniyoruz" diyen Freja Annamatz, vakaların karmaşıklık açısından da değişiklik gösterdiğini, bu da bazılarının işlem sürelerinin daha uzun olabileceğini söyledi.

Paranın hesaba geçmesi ne kadar zaman alabilir sorusu üzerine Annamatz: "Maalesef kesin bir zaman veremiyorum. Hayal kırıklığına uğramış birçok kişi olmasını anlıyorum. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Uçuşu iptal olan ve parasını geri isteyen herkesin parasını geri alacağına söz veriyorum" dedi.

İsteyen herkes, uçuş fiyatına karşılık gelen bir değer kontrolü de alabilir. 12 ay geçerlidir, çek iade edilebilir.

Editör: İsveç Gündemi