Yapılan araştırmalara göre bu üç ülkenin başkentlerine yerleşen ortalama 1200 dilenci adeta eşit şekilde dağılmış durumda.



Roman dilencilerini mercek altına alan araştırma ekibi, Stockholm, Oslo ve Kopenhag'da dilencilerin yaşam, eğitim ve sosyal yapısını inceledi. Hazırlanan raporsa son derece ürpertici.



Araştırma raporunda Romanlar arasında eğitim düzeyi son derece düşük, neredeyse okula giden, eğitime zaman ayıran yok. Aynı zamanda dilencilerin gelişi güzel konumlanmaları, yaşamları ve çevreye rahatsızlıkları da çözülmesi gereken sorunlardan önemli bir taraf olduğu kayıtlara geçti.



FAFO tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre konuşan FAFO Ensititü müdürü Anne Britt Djuve, "Bazen tartışmalarda iddia edildiği gibi onlar dilenciler yoğun olarak Romanya'dan gelmektedir ve Romanya nüfusunun bir parçasıdır. Ancak dilencilerin Romanlar arasında elit bir yaşam tarzı olmadığını belgelemek için bu araştırma önemliydi" şeklinde konuştu.



Hangi bölge dilencisi ne kadar kazanıyor?
İsveç, (Stockholm), Norveç (Oslo), Danimarka (Kopenhag) da yapılan araştırma sonucunda 1200 evsiz dilenci üzerinde yapılan araştırmada Stockholm'de dilenenlerin günlük 130 kron, Oslo'da dilenenler 190 kron ve Kopenhag'da dilenenlerin ise 240 kron kazandıkları belirtildi.



Bunun yanı sıra özellikle Stockholm'de son dönemlerde dilenci oranında yüzde 80 artış olduğu belirtildi.
Editör: İsveç Gündemi