Aftonbladet, Dagens Nyheter, Express, Svenska Dagblaget gibi İsveç'in medya amiralleri operasyonları okuyucusuna taşıdı.
Türkiye'nin IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonları için sınırı geçti diyen İsveç medyası, talimatın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından verildiği ve başbakanın da gece boyu operasyonları yakından takip ettiği belirtildi.

Son dönemlerde Türkiye'ye karşı giderek artan terör eylemlerine karşı tedbir almak için operasyonlar başlayan Türkiye'nin, içeride ve dışarıda kendisini tehdit eden unsurlara karşı verdiği mücadele ve kendini savunma hakkını kullandığı dikkatlerden kaçmadı.

İsveç medyası yanlı tutumlarıyla tırnak içinde örtülü bir şekilde Türkiye'nin IŞİD'de destek verdiği bilgisine yer verilirken, İsveç'te IŞİD'e karşı Türkiye'nin harekete geçmesini isteyen özellikle bazı kesimlerin gerçekleşen operasyonlardan rahatsızlık duydukları da dikkat çekti.

İsveç medya kuruluşlarında Türkiye karşıtı görüşlerin hakim olduğu kalemlerden Türkiye'nin tek taraflı ateşkesi ihlal ettiği görüşleri İsveç'te yaşayan Türkiye kökenli vatandaşları rahatsız ediyor.

PKK'nın hedefleri vurulunca çark ettiler!
İsveç medyasındaki haberlerin içerisinde 'Türkiye'nin IŞİD ile PKK'yı aynı anda hedef alması ve iki tarafada operasyon düzenlemesi' daha önce Türkiye neden müdahale etmiyorun aksine Türkiye neden operasyon yapıyor yorumlarında bulunuldu.

Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın da açıklamalarına geniş yer ayıran İsveç Medyası çözüm sürecinin sekteye uğradığını belirtti.
Editör: İsveç Gündemi