İsveçli Sveriges radyosuna konuşan Ulusal Aşırıcılıkla Mücadele Koordinasyon Hizmetleri yetkilisi Yasin Ekdahl, aileleriyle birlikte bölgeye giden en az 40 çocuk olduğunu, ancak orada doğanlarla birlikte bu sayının çok daha yüksek olduğunu düşündüklerini belirtti. Ekdahl, "Bu, çok düşük bir tahmin. Gerçek sayının bundan çok çok daha fazla olduğunu tahmin edebiliyorum" dedi.

Suriye'ye tek başına giden kadınların da Daeşçilerin evlendiği durumların sıklıkla meydana geldiğini kaydeden Ekdahl "Eğer anne İsveç vatandaşıysa bebek de otomatik olarak İsveç pasaportu alıyor. Bu çocuklar konusunda edinilen bilgi çok az. Bu nedenle de 40, muhtemelen doğru sayı değil" dedi.


‘TECAVÜZ EDİLEN İSVEÇ VATANDAŞI ÇOCUKLAR VAR'


IŞİD'in hakimiyetindeki topraklarda yaşadıktan sonra İsveç topraklarına geri dönen çocuklar da olduğunu vurgulayan Ekdahl, "Bu çocuklar öldürmeyi hayatın bir parçası olarak görüyor ve farklı bir inanıştan olan birinin öldürülmesini haklı bir davranış sayıyorlar. Aralarında, annesinin tecavüze uğrayışına tanık olanlar da var" diye konuştu.

Ekdahl, ayrıca IŞİD saflarından İsveç'e geri dönen çocukların, gördükleri ve yaşadıkları konusunda susmaya zorladığını belirtti.



Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/ortadogu/20160202/1020600227/isid-saflarinda-en-az-40-isvecli-cocuk-var.html#ixzz3z14xa5ac
Editör: İsveç Gündemi