Suriye'den İsveç'e gelen 22 yaşındaki Irak vatandaşı Mutar Muthanna Macid Boliden'deki mülteci yurdunda gözaltına alındı.

Görgü tanıkları Boliden'in bağlı olduğu Västerbotten'da özel harekat polisine ait çok sayıda aracın kullanıldığı bir operasyon düzenlendiğini söyledi. Şahsın 129 kişinin hayatını kaybettiği Paris saldırılarıyla bağı olduğu öne sürülmüştü. İsveç'te ses getirecek bir eyleme imza atacağı duyurulan Mutar Muthanna Macid, SEPO tarafından medyaya yansıya başarılı bir operasyonla gözaltına alınmıştı.

İsveç basınının özel bilgilere ulaştığı Mutar Muthanna Macid'in IŞİD'le ilgisi olmayan normal bir insan olduğu iddiaları ortaya atılırken, bu sefer SEPO ile dalga geçmeye başlayan İsveç basını, ''''SEPO terörist şüphelisini yakalamadan önce facebook sayfasına bakmayı unutmuş'' şeklinde yayınlar yapmaya başladı. Gencin facebook sayfasında ki paylaşımlara ulaşan basın, gencin  Amerikan ve batı sevdalısı normal biri olduğu paylaşımları yayımladı.

Öte yandan, İsveç'te Paris'teki saldırılar sonrasında güvenlik tehdidi seviyesi dördüncü dereceye yükseltilmişti. İsveç istihbarat teşkilatı Sepo çarşamba günü yaptığı açıklamada bu kararın "somut verilere" dayandığını açıklamıştı. Bir gün sonra da Başbakan Stefan Löfven güvenlik yasalarının sertleştirileceğini duyurmuştu.
Editör: İsveç Gündemi