Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), geçtiğimiz yıl Almanya’nın Hanau kentinde yaşanan ırkçı terör saldırısının yıl dönümünde “Almanya’da 60 Yılın Öteki Yüzü: Ateşin Düştüğü Yer Hanau” başlıklı çevrimiçi panel düzenliyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Almanya'nın Hanau kentinde geçtiğimiz yıl 19 Şubat'ta gerçekleştirilen ve 4'ü Türk 9 kişinin öldürüldüğü ırkçı terör saldırısının yıl dönümünde çevrimiçi bir panel düzenliyor.

“Almanya’da 60 Yılın Öteki Yüzü: Ateşin Düştüğü Yer Hanau” başlıklı panelde akademisyenler ve saha uzmanları Almanya’da Türk varlığının 60’ıncı yılında kurumsal ırkçılık, aşırı sağ ve İslam karşıtlığını masaya yatıracak.

1961 tarihli Türkiye-Almanya İkili İşgücü Anlaşmasının 60’ıncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında başlatılan akademik seminerler serisinin ikincisi olan panel, Hanau katliamının çok kültürlü Alman toplumundaki sosyo-psikolojik yansımaları, saldırının ardından aşırı sağ ile mücadelede alınan önlemleri ve saldırının Alman siyasetine etkilerini gündeme getirecek.

Toplam iki oturumdan oluşacak panel, 19 Şubat Cuma günü Almanya saati ile 14:00’te başlayacak ve YTB’nin kurumsal youtube hesabından tüm dinleyicilere açık bir şekilde canlı yayınlanacak.

Editör: İsveç Gündemi