Sosyal medyaya olayla ilgili video görüntüleri yansıması üzerine tepkilere neden olayla ilgil soruşturma devam ediyor. Olayı düşme olarak duyuran yetkililer, olayla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bazı kaynaklara göre olayın intihar olduğu dile getirilirken, video görüntülerini internete yayan kişi ile ilgili de soruşturma başlatıldı.

Eslöv'de okulun çatısından düşerek ağır yaralanan ve hayatını kaybeden öğrencinin olayıyla ilgili kapsamlı soruşturma sürüyor.

Çatıdan düştükten sonra hayatını kaybeden çocuğun o ana dair video görüntüsünü internete yükleyen bir kişi hakkında da işlem başlatıldı.

Video çekmenin değil, onun internette yayınlanmasının uygunsuz olduğu yönünde de soruşturma başlatıldı.

Soruşturma savcısı Mathias Larsson, "Bu henüz duyulmadı, ancak kişinin kimliği bizde" diyerek, ölen öğrencinin kimliği hakkında bilgi vermedi.

Yaz tatillerinin ardından okulun ilk gününde, Eslöv'deki Carl Engström okulunun çatısından bir erkek öğrenci düşerek öldü. Olaya çok sayıda öğrenci şahit oldu. Birisi daha sonra yerde yatan çocuğu filme aldı.

Filmde çocuğu düşen öğrencinin kanlar içinde yattığı görülüyor. Eslöv sakinlerinden Linda, ambulans personelinin olay yerinde olduğunu ve CPR, kardiyopulmoner resüsitasyon yaptığını söyledi.

Film internette dolaşıyor.

Filmdeki görüntülerin görüntü açısından uygunsuz olduğu belirtilirken, böyle görüntülerin toplumda gösterilmemesi gerektiği söylendi.

Suç müfettişi Britt-Marie Håkansson, "Bu tamamen uygunsuz. Büyük zarar verdiğinizi anlamıyorsunuz" ifadeleri kullandı.

Ölen çocuğun bir filminin internet üzerinden yayıldığı polis tarafından doğrulandı.

Lund polisi suç müfettişi Britt-Marie Håkansson, bunun yapılmaması gerektiğini, böyle görüntülerin servis edilmesi mahremiyet ihlali olduğunu belirterek, bunun bir suç olduğunu hatırlattı.

Görüntüleri internette yayan bir kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Davanın ön soruşturma sorumlusu Savcı Mathias Larsson, bir kişinin filmi yaydığı söylendiği için yasadışı mahremiyet ihlalinden şüphelenildiğini ve bununla ilgili inceleme başlatıldı dedi.

Polis eylemi kınadı

Britt-Marie Håkansson yaşanan olaydan dolayı üzgün olduklarını ve film yayıldığında ölen çocuğun akrabalarının büyük zarar görebileceğini söyledi. 

Öğrencinin cesedi kapsamlı otopsi için Ulusal Adli Tıp Kurulu'na götürüldü.

Editör: İsveç Gündemi