İsveçli 32 yaşındaki macera sever Lina Hallebratt, bisikletle uzun yolculuklara çıkan, dağlara tırmanan, çağlayan dere sularında kanosuyla gezinti yapan macera sever bir kız.

Daha önceki çıktığı uzun bir yolculukta çadırında saldırıya uğramış, telefonunu çalmaya çalışan bir kişiye direndiği için kolu kırılmış İsveç'e dönerek tedavi görmüş.

'Dünyada kötü insanların aksine daha çok iyi insan var' diyen Hallebratt, bisikletinin arkasında çektiği kanosu ve köpeği ile 6 ay önce İstanbul'a kadar yolculuk yapmaya karar veriyor.

Toplam 15 bin km sürecek yolculuğun 6 bin km'sini tamamlayan Hallebratt, Edirne'ye ulaştı. Edirne Aile ve Çalışma Bakanlığı Müdür Yardımcısı ve Yeşilay Başkanı Sebahattin BİLGİÇ tarafından karşılanan ve ağırlanan Hallebratt, iyilik sever insanların varlığından gurur duyduğunu belirtti. Geçtiği bir çok ülkede olduğu gibi Türk insanların yardım sever ve misafirperverliğine dikkat çeken Hallebratt, yollarda bir çok kişinini kendisini evine davet ettiğini bir şeyler ikram ettiğini kaydetti.

İsveç'in başkenti Stockholm'de 10 yıla yakın yaşadığını söyleyen Sebahattin BİLGİÇ ise Hallebratt'i ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Hallebratt, İsveç'ten bisikletle başlayan yolculuğu Polonya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan üzerinden devam ederek Türkiye'de son buldu.

Deniz yolu üzerinden kanosu ile geri dönüş yapacak Hallebratt, Türkiye'den başlayarak, Yunanistan Arnavutluk, Montenegro, Hırvatistan, Slovenya, İtalya, Fransa, Almanya, Danimarka ve İsveç'e ulaşacak.

Hallebratt'in iyi insanları tanıtmak için çıktığı yolculuğu takip ederek maddi ve manevi destek vermek isteyenler, sosyal medya hesabını takip edebilir:

https://www.facebook.com/linahallebrattofficial/?eid=ARCZID0eELevOV7wXQXuTu-aMLs60uZ33DCTPJjhj8hCd_F6a0okVRLVw_JrbW-DfNJQIcUys_BBvpK_&timeline_context_item_type=intro_card_work&timeline_context_item_source=699337086

Editör: İsveç Gündemi