İsveç Taşımacılık Acentesinde yoğun izin günleri hüküm sürmektedir.

British Airways'in uçuş yasağını ihlal etmesinin ardından, İngiltere'den gelen tüm uçaklar şu anda saat başı inceleniyor.

Basın müdürü Mikael Andersson, "bunu yapmak zamanla yönetilemez bir duruma sebep olacak" diyor.

Cumartesi günü Londra'dan yaklaşık 30 kişi Arlanda'ya vardığında, havayolu British Airways İngiltere'den yolcu uçakları için uçuş yasağını kaldırdı.

Koronavirüsün yeni keşfedilen mutasyonu nedeniyle 21 Aralık'ta getirilen yasak, yılın sonuna kadar geçerli.

Aynı zamanda, İsveç vatandaşları dışında hem Birleşik Krallık hem de Danimarka'dan İsveç'e giriş yasağı kararı bulunuyor.

İsveç Taşımacılık Ajansı'na göre bu, British Airways'de bir yanlış anlamaya yol açtı.

"İsveç vatandaşlarının evlerine uçmanın uygun olduğu düşünülüyordu" diyen İsveç Ulaştırma Ajansı basın müdürü Mikael Andersson, ancak uçuş yasağının mutlak olduğunu, bu da uçuşun tamam olmadığı anlamına geldiğini söylüyor.

Seyahat planlarını gözden geçirecek

Cumartesi günkü olay, İsveç Taşımacılık Ajansının şimdi İngiltere'den İsveç'e tüm uçuşları incelemesine yol açtı. Uygulamada, hava trafik kontrolüne kalkıştan üç saat önce sunulan bir plandır, gözden geçirilen uçuş güzergahıdır.

Burada uçuş türü ve uçakta yolcu olup olmadığı hakkında bilgi bulunuyor.

"Uçuşlar 7/24 devam ettiği için 24 saat süren bir çalışmadır" diyen Mikael Andersson, yeni yol haritaları hakkında düzenli olarak yeni bilgiler alıyoruz ifadeleri kullandı.

Mikael Andersson'a göre, uçuş yasağı ihlalleri "çok nadiren" oluyor. Seyahat planlarını gözden geçirmek de alışılmadık bir durumdur.

"24 saat çalışma"

İsveç Taşımacılık Ajansı, uçuş durağının sürmesi beklendiği sürece, yani yılın sonuna kadar seyahat planlarını gözden geçirecektir ifadeleri kullanan Mikael Andersson, eğer uzatılırsa yeni bir karar verilebilir, ancak zaman alan işin zamanla yönetilemeyeceğini vurguladı.

"Bu, olanlar nedeniyle daha fazlasını güvence altına almak için şu anda geçici bir önlem. Pandemi şeklinde aşırı bir durumumuz var ve yanlış anlaşılmalara yol açabilir" dedi.

Editör: İsveç Gündemi