İsveç'te ölümcül şiddet olaylarından etkilenen kadın ve çocuk sayısı artıyor İsveç'te ölümcül şiddet olaylarından etkilenen kadın ve çocuk sayısı artıyor

İsveç devlet televizyonu SVT, ''Türkiye'nin İsveç'ten NATO beklentileri'' başlığı ile duyurduğu haberde, Salı günü Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamak için isteklerini bildirilen listesi sundu. Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamak için güvenlik garantisi ve terörle mücadelede işbirliği yapmasını istiyor' 'ifadeleri kullanıldı.

-''Terör örgütü PKK, PYD'yi de yönetiyor''

Haberin altında yayımlanan bir görüntüde de, Güvenlik ve Kalkınma Politikası Enstitüsü'nün kurucu ortağı Svante Cornell, terör örgütü PKK'nın Türkiye'de çkanlı terör eylemleri düzenlediği ve birçok Kürt vatandaşın öldürdüğünü söyledi. Cornell, PKK ve YPG'nin ikisinin de bir devlet kurmak istediğini PKK'nın YPG'yide yönettiğini kaydetti.

Aftonbladet gazetesinde '5 maddede Türkiye'nin İsveç'ten istekleri' başlığı kullanılırken, Türkiye, İsveç'in NATO başvurusunu onaylamak için gereklilikler listesini yayınladığını duyurdu. Gazeteye açıklama yapan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türkiye ile müzakerelerin sürdüğünü belirterek, bu yayınlanan bildiri hakkında yorum yapmak istemediğini aktardı.

Expressen gazetesinde de 'Türkiye'nin NATO üyeliğimizi onaylaması için 5 madde' şeklinde bir başlık kullanılırken, İsveç'in terör örgütlerine maddi desteğini çekmesinin istendiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından dün yapılan "İsveç'in NATO üyeliğine" ilişkin, "Türkiye, terör örgütlerini destekleyen İsveç'ten NATO'nun kolektif güvenlik prensibi çerçevesinde somut garantiler beklemektedir' şeklinde 5 madde yayımlanmıştı.

Editör: İsveç Gündemi