İsveç'te yaygın olarak yaşanan bu durum farklı sonuçlara yol açabiliyor. 

Ağır yaptırımların olduğu bu ihlali yapan ev sahiplerinin aslında kazancından çok zararı olabiliyor. (Evini kaybediyorlar). 

Son dönemde bazı aracı şirketlerin karıştığı kiralama yolsuzluğu kapsamında yüzden fazla kişi evinden oldu. 

Cuma günü, yaklaşık 100 kiracı Sollentuna ve Hässelby'de oturdukları evlerinden tahliye edildi.

Tahliye kararı, evleri üçüncü ve dördüncü el olarak kiralayan kişilere yönelik incelemeler sonucunda gerçekleştiği belirtildi.

Sollentuna ve Hässelby'deki mülk sahipleri olan Svenska Nyttobostäder, yeni inşa edilen daireleri kiralamak için sözleşmelerinde sıkı kurallar bulunuyor. 

Yeni yapılan ticari ve genel konutların kiraya verilmesi için, Essense of Living ismindeki taşeron ile anlaştı. Ancak taşeron firmanın kiralamada yolsuzluk yaparak haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

Svenska Nyttobostäder CEO'su Tommy Johansson, Ağustos ayında, Essense of Living'in daireleri üçüncü bir tarafa kiraladıkları için bizimle olan iş sözleşmesini ihlal ettiğini fark ettik dedi.

Bazı aracılar sözleşmeleri kiraladı

Svenska Nyttobostäder'in CEO'su, birkaç şirketin aracı olarak hareket ettiği ve mülkteki kiracılara daire kiraladığı karmaşık bir kiralama zinciri olduğunu belirtti. 

Konut sakinleri dairelerini aslında taşeron olan TSS Holding AB ve Rent XPress şirketlerinden kiraladılar.

Bu anlaşma şimdi feshedildi ve bu da bazı kiracının Cuma günü evlerinden tahliye edilmesine yol açtı.

Stokholm Bölgesi Kiracılar Derneği avukatı Bengt Öhman: Kiracılar Derneği ile temasa geçen kiracılar, ilk elden bir sözleşmeleri olduğunu düşündüklerini ve bu konuda yanıldıklarını belirtti. Aynı zamanda, taşeronların takibinin yapılmaması nedeniyle ortaya çıkan durumdan mülk sahibi Svenska Nyttobostäder'in büyük bir sorumluluğu olduğununda altını çizdi.

Mülk sahibi, yeni kiracılarla kiralama zincirinin doğrudan dairelerle bağlantılı birçok suça neden olduğuna inanıyor. Yaşanan durum nedeniyle geçtiğimiz aylarda silahlar konuşmuş ve polis olaylara müdahale etmek zorunda kalmıştı.

Editör: İsveç Gündemi