Edinilen bilgilere göre, her iki poliste kadının normal bir bira içtiğini sanması ve gözaltına alıdığında biranın içinde ölümcül bir madde olduğu ve bunun kontrol edilmemesi nedeniyle haklarında soruşturma başlatıldı.

İçinde amfetamin yağı bulunan şişe polise teslim edilmiş, ancak polis şişeyi hiç kontrol etmemiş.

Stockholm'de biri narkotik polisi olmak üzere iki polis, olayda ağır suistimal nedeniyle yargılanıyor.

Ağustos 2020 yılında iki çocuk annesi Haninge'deki Brandbergen'de bir partide kadına bira olduğu düşündüğü bir şey teklif edildi. İlk yudumdan sonra kadının içkiyi tükürdüğü söyleniyor.

Daha sonra şişenin içinde amfetamin olduğu ortaya çıktı.

Kadın hızla bilincini kaybetti ve Stockholm'deki Södersjukhuset'te kaldırılarak solunum cihazına bağlandı. Ancak iki gün sonra, doktorlar, iki çocuk annesinin beyin aktivitesi olmadığını keşfettiler ve öldüğü ilan edildi.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında biri narkotik polisi olmak üzere iki polis memuru, kadının ölümünden sonra görevi kötüye kullanmaktan yargılanıyor.

Şişeyi çöpe attım

İddianamede yer alan bilgilere göre, kadının bira diye içinde zehir olan şişe Stockholm dışındaki Haninge'de bulunan Handen karakoluna teslim edildi.

Şu anda suçlanan polis memurunun şişeyi resepsiyon alanına bıraktığı ve daha sonra çöp kutusuna atıldığı söyleniyor. 

Polis merkezindeki bir temizlikçi, şişeyi bulup eve götürmüş olmalıdır. Temizlikçi de şişeyi bir akrabasına bıraktı, ve şişe iki çocuk annesinin olduğu Brandbergen'deki partiye götürüldü.

İki bira şişesi daha sonra Mayıs 2020'de, şu anda sanık olan narkotik polisinin Nacka ve Haninge'deki bir baskına katıldığı olayla ilişkilendirildi. Baskın sırasında, polis büyük miktarda amfetamin yağı buldu.

Uyuşturucu polisi, şişelerin Handen'in karakoluna teslim edildiğini bildiği halde, şişelerin sonraki soruşturmaya dahil edilmesini sağlamadığı için yargılanıyor.

Soruşturma savcılığı, son derece karmaşık olan olayla ilgili kapsamlı bir iddianame hazırladı. Her iki polisinden hapis cezası alabileceği yargılama devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi